Že sedmi večer zborovske pesmi v Straži

27.2.2020 | 09:00

Že sedmi večer zborovske pesmi v Straži
Že sedmi večer zborovske pesmi v Straži

V soboto zvečer, 15. februarja, je Kulturno umetniško društvo Straža pripravilo že sedmi večer zborovske pesmi. Predstavili so se štirje zbori: Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart - Novo mesto, MePZ DU Straža, Vokalnih pet z Bučke in MePZ Dolenjske Toplice. Prireditev je potekala v tamkajšnjem kulturnem domu. Večer sta povezovala zakonca Ela in Robert Kren, ki sta predstavila vse sodelujoče zbore.

Najprej se je predstavil Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart – Novo mesto pod vodstvom zborovodje Matevža Novaka s pesmijo Ko iščeš Boga. Na klavirju jih je spremljal Jernej Fabijan. Predstavili sta se tudi solistki Kristina Berus in Neža Turk. Oktobra bo zbor odpotoval na Dunaj in v Bratislavo. Pevci tedensko vadijo, z nastopi obogatijo praznike, sodelujejo na koncertih.

Za njim se je predstavil MePZ DU Straža, ki deluje od leta 1987. Zbor šteje 22 pevcev. Od začetka ga vodi Mitja Bukovec. Pod njegovim vodstvom je dosegel lepe uspehe in priznanja. Prepevajo ljudske, ponarodele in partizanske pesmi. Zapeli so tudi ob spremljavi harmonike in kitare. Ena izmed pesmi govori, da je najlepše osrečiti drugega in pozabiti na skrbi.

Pevska skupina Vokalnih 5, zasedba Kulturnega društva Bučka, se je zaradi bolezni predstavila s štirimi dekleti. Prepevajo različne zvrsti glasbe, od tujih pesmi do slovenskih popevk. Odlikuje jih večglasno petje. Udeležujejo se različnih prireditev, srečanj, pojejo na porokah in osebnih zabavah.

Na prireditvi se je prejšnji predsednik Kulturno-umetniškega društva Straža Andrej Šenica zahvalil vsem, ki so pomagali pri organizaciji različnih dogodkov, saj je delo društva v letošnjem letu prevzel Robert Kren. Vodja novomeške območne izpostave JSKD Klavdija Kotar se je Andreju Šenici zahvalila za dolgoletno uspešno delovanje, ki je vplivalo na razmah ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini Straža in mu izročila jubilejno priznanje.

MePZ Dolenjske Toplice pod vodstvom Boštjana Tisovca prepeva pesmi v slovenščini doma in v tujini. Večer so sklenili s pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje S harmoniko jih je spremljal Damjan Vovk, pri refrenu pesmi pa so sodelovali tudi obiskovalci.

Obiskovalci, ki so napolnili dvorano, so bili navdušeni nad večerom zborovske pesmi. Vse nastopajoče so nagradili z bučnim aplavzom. Domov so odšli bogatejši za en lep večer.

Helena Murgelj

Galerija

_zzzzzzzzb (1)
_zzzzzzzzb (10)
_zzzzzzzzb (11)
_zzzzzzzzb (12)
_zzzzzzzzb (13)
_zzzzzzzzb (14)
_zzzzzzzzb (15)
_zzzzzzzzb (16)
_zzzzzzzzb (17)
_zzzzzzzzb (18)
_zzzzzzzzb (2)
_zzzzzzzzb (3)
_zzzzzzzzb (4)
_zzzzzzzzb (5)
_zzzzzzzzb (6)
_zzzzzzzzb (7)
_zzzzzzzzb (8)
_zzzzzzzzb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava