Leskovške Lastovke zapele v Domu starejših občanov v Krškem

27.2.2020 | 08:35

Leskovške Lastovke zapele v Domu starejših občanov v Krškem
Leskovške Lastovke zapele v Domu starejših občanov v Krškem

Pevke ljudskih pesmi Lastovke, ki delujejo v okviru Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, so varovancem Doma starejših občanov Krško in sebi s pesmijo polepšale popoldan. Lastovke so se sicer prvič predstavile javnosti na društvenem dogodku, na poletnem literarnem večeru ob vaškem vodnjaku, ki je potekal avgusta 2017, v lanskem maju pa požele navdušenje ob njihovem prvem samostojno izvedenem koncertu. Zborovodja Lastovk je Damjana Mlakar, organizacijska vodja Vida Slivšek in evidentičarka vaj Karolina Cizerle, ubranem ženskem petju pa se pogosto pridruži tudi solist Janez Bizjak, ki posebej popestri glasbene nastope - in tako je bilo tudi v Domu starejših občanov v Krškem.

Njihov program je na nastopu, ki je potekal v četrtek, 13. februarja 2020, dopolnila Mojca Pacek z branjem poezije iz zakladnice ljudskega slovstva, nasmejala pa jih je otroška igralska skupina iz Koprivnice, ki je pod mentorstvom Sonje Simončič pripravila kratek igrani prizor o pridnem petelinu in brezbrižnih miškah. Pesem in harmonika Klavdije Mirt sta vsaj za tisto uro povezali nastopajoče in poslušalce v skupino zadovoljnih ljudi.

Zagotovo drži, da kdor poje, slabo ne misli, je še zapisala M.M.; da se je Kulturno društvo Leskovec pri Krškem že kmalu z novim koledarskim letom pošteno lotilo ustvarjalnega dela, pa dokazuje poleg opisanega obiska Lastovk v DSO Krško še 19. redni letni zbor članov in dan odprtih vrat Skupine za ročna dela Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, ki je potekal minulo soboto, 22. februarja od 9. do 16. ure v leskovški večnamenski dvorani.

Doroteja Jazbec, KD Leskovec pri Krškem
foto: arhiv društva

Galerija

_zzzzzzzzlast (02)
_zzzzzzzzlast (03)
_zzzzzzzzlast (04)
_zzzzzzzzlast (05)
_zzzzzzzzlast (06)
_zzzzzzzzlast (07)
_zzzzzzzzlast (08)
_zzzzzzzzlast (09)
_zzzzzzzzlast (10)
_zzzzzzzzlast (11)
_zzzzzzzzlast (12)
_zzzzzzzzlast (13)
_zzzzzzzzlast (14)
_zzzzzzzzlast (16)
_zzzzzzzzlast (17)
_zzzzzzzzlast (18)
_zzzzzzzzlast (19)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava