V Trebnje se vrača Mark Bourlier

27.2.2020 | 08:15

V Trebnje se vrača Mark Bourlier

V Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje se s prvo samostojno razstavo v Sloveniji vrača edinstveni Mark Bourlier, prvi prejemnik posebne nagrade mednarodnega tabora likovnih samorastnikov v Trebnjem. 

Marc Bourlier je leta 2018 sodeloval na 51. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov v Trebnjem, na katerem je prejel nagrado in možnost samostojne predstavitve v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje. S svojimi deli se giblje na meji med dvema, tremi in štirimi dimenzijami. Figure so namreč ujete v okvir, a pogosto iz njega silijo z glavo, roko …  Slovesno odprtje razstave Utelešenje časa z 52 deli iz njegove zbirke v Parizu, ki osvetljujejo najpomembnejše ustvarjalne utrinke po letu 1998, bo v četrtek, 27. februarja 2020, ob 18. uri v Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem.

Vabljeni, da se prepustite novemu življenju lesa, da se sprehodite med deli in dovolite, da vas ponesejo med baumanovske človeške roje ali med ponavljajoče se mantre budističnih menihov, lahko se s figurami nasmejite ali pa zjočete, skratka: ustvarite svojo lastno resničnost.

P. K. L.

Galerija

_zzzzzzzztre (1)
_zzzzzzzztre (2)
_zzzzzzzztre (3)
_zzzzzzzztre (4)
_zzzzzzzztre (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava