FOTO: Dvorske Miki miške ponovno razveselile suhokranjske otroke

26.2.2020 | 12:20

FOTO: Dvorske Miki miške ponovno razveselile suhokranjske otroke
FOTO: Dvorske Miki miške ponovno razveselile suhokranjske otroke
FOTO: Dvorske Miki miške ponovno razveselile suhokranjske otroke

Kulturno društvo Dvor je na pustno nedeljo, 23. februarja 2020, že 14. leto zapored pripravilo pustno rajanje za otroke, ki je potekalo v telovadnici podružnične osnovne šole Dvor. Tokrat smo v goste povabili Gledališče Smejček, ki je s kuliso in kostumi v znamenju pomladi pripravilo pozdrav prihajajočemu letnemu času.

Z glasbeno-plesno animacijo, veselimi pesmicami in obilico humorja so zabavali zbrane otroke različnih starosti, od malčkov, ki so se pozibavali v naročju staršev do največjih, ki so plesali in rajali pod taktirko animatorjev. Otroci neizmerno uživajo tudi za to, ker se predstavijo med prijatelji v maski, ki jo običajno sami izberejo. Tudi letos ni manjkalo tradicionalnih mask kot so gasilci, vojaki, Pikapolone, lisice, Elze, Sneguljčice, mucke in seveda Miki miške, ki so postale že zaščitni znak organizatoric zabave. Še posebej lepo je videti družinske maske, ko se starši in otroci predstavijo v enotni podobi. Najlepših mask ne izbiramo, ker gre večinoma za manjše otroke. Zanje je pomembno sodelovanje in druženje. Želimo jim pokazati, da je vsaka maska lepa, še posebej, če se poistoveti s svojo podobo. Včasih smo presenečeni, kako dobri igralci so mnogi otroci.

K pustni zabavi seveda sodi tudi slastni pustni krof, ki smo jih tudi letos pripravili tako za maškare kot za ostale obiskovalce. Mnogi otroci se zelo razveselijo tudi mehkih bombonov. Z velikim veseljem pobrskajo po košaricah med pisano barvnimi papirčki, v katerih se skrivajo mali posladki, s katerimi že ob vhodu prebijemo morebitne zadrego.

Za prijetno pustno zabavo se moramo ponovno zahvaliti našim zvestim donatorjem, ki s svojim prispevkom že vrsto let zapored podpirajo naša prizadevanja in nam omogočijo izpeljati takšno prireditev. Hvala vam!

Besedilo: Valerija Vidmar, članica Kulturnega društva Dvor
Foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor
(Ostale fotografije si lahko pogledate na Facebook strani Kulturno društvo Dvor)

Galerija

_zzzzzdvor (01)
_zzzzzdvor (02)
_zzzzzdvor (03)
_zzzzzdvor (04)
_zzzzzdvor (05)
_zzzzzdvor (06)
_zzzzzdvor (07)
_zzzzzdvor (08)
_zzzzzdvor (09)
_zzzzzdvor (10)
_zzzzzdvor (11)
_zzzzzdvor (12)
_zzzzzdvor (13)
_zzzzzdvor (14)
_zzzzzdvor (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava