Plesna sobota v Brežicah

23.2.2020 | 09:50

Plesna sobota v Brežicah

V soboto, 15. februarja, je v dvorani Savice Zorko pod okriljem Plesnega društva Imani že drugič potekala Plesna sobota. Namen dogodka je ponuditi raznovrstne plesne delavnice odprte vsem plesnim nadobudnežem z izvrstnimi plesalci in koreografi.

Letos sta bila gostujoča koreografa Katjuša Premk in Tilen Jeras, vsem dobro znana slovenska plesalca, ki delujeta tudi v tujini. Tilen je kot eden izmed prvotnih članov skupine The Artifex začel svoje ime postavljati v ospredje po finalu šova Slovenija ima talent, kasneje pa je s skupino začel nastopati po celi Evropi. Kot koreograf je v zadnjih letih aktivno dejaven v tujini, kjer svoje znanje širi med ostale plesalce - vse od Poljske do Izraela. Katjuša Premk je svoje ime zapečatila že v otroških letih, ko je osvajala vrhove tekmovanj kot solistka pod okriljem svetovno znane plesalke Nike Kljun. Nastopila je na velikih odrih v Ameriki in po Evropi. Plesna pot jo je popeljala v trenerske vode, kjer svoje znanje in trenerske sposobnosti uspešno širi med mlajše generacije, ki stopajo po njenih stopinjah. Tako Tilen kot Katjuša sta nabirala izkušnje na tekmovalnih odrih, kjer sta s trudom vedno posegala po visokih stopničkah, svoje znanje pa še vedno pridobivata tako od slovenskih kot tudi tujih plesalcev.

Vse našteto jima daje močno podlago iz katere sta se razvila v odlična pedagoga, kar pa sta dokazala tudi minulo soboto v Brežicah, ko je polna dvorana plesalcev energično in motivirano sledila njunim izzivom.

Vir: PD Imani
Anja Baškovč

Galerija

_zzzzzzzbre (1)
_zzzzzzzbre (2)
_zzzzzzzbre (3)
_zzzzzzzbre (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava