Šest let Kegljaškega društva Vodnjak

5.2.2020 | 10:00

Prireditve se je udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni

Prireditve se je udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni

Šest let Kegljaškega društva Vodnjak
Šest let Kegljaškega društva Vodnjak

V soboto, 1.2.2020, je KD Vodnjak v počastitev svoje šeste obletnice delovanja priredilo turnir v borbenih igrah. Sodelovalo je 12 ekip s po desetimi nastopajočimi, od katerih je vsak izvedel 24 metov na čiščenje. Turnir je potekal v dveh delih: tekmovalnem za rekreativce ter tekmovalno-zabavnem za kegljače in kegljačice, ki tekmujejo v medobčinski ligi in državnih ligah.

V tekmovalnem delu je nastopilo osem rekreativnih ekip, in sicer: Bela krajina, Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, Društvo upokojencev Novo mesto, Društvo upokojencev Mali Slatnik, Podgurje Dolž, Policijsko veteransko društvo Sever Dolenjske in Bele krajine, Straža in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske. Tri prvouvrščene ekipe so prejele pokal. Zmagala je ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske pred Belo krajino in Društvom upokojencev Novo mesto.

V tekmovalno-zabavnem delu so nastopile štiri ekipe, in sicer tri sestavljene iz ligaških tekmovalk in tekmovalcev KD Vodnjak ter Kočevje. Zmagala je III. ekipa Vodnjaka pred Kočevjem in Vodnjakom I.

Na turnirju je tako skupaj nastopilo 120 kegljačic in kegljačev, kar kaže na to, kako priljubljen šport je kegljanje. Prireditve se je udeležil tudi župan Mestne občine Novo mesto, g. Gregor Macedoni, ki je nastopajoče pohvalil za borbenost, organizatorjem pa izrekel nekaj spodbudnih besed, ki jim bodo dale nov zagon za delo v prihodnje.

Kegljaški pozdrav.

Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava