Pogovor z mag. Metko Svetlin, dr. Mihom Škerlavajem in mag. Tomažem Laniškom, skedenj Škrabčeve domačije Ribnica

29.1.2020 | 18:00

Živ, zavzet, poglobljen pogovor. Izkušnje in spoznanja o vznemirljivi inovativnosti in njenih izzivih si bodo izmenjevali v pogovoru z Anjo Hlača Ferjančič.

Znani imunolog in zdravnik dr. Alojz Ihan je zapisal, da se danes več ne sprašujemo, ali bomo odkrili zdravila za bolezni – vprašanje je le, kdaj in kje. Inovacije niso več stvar naključja, ampak sistematskega dela mnogih ekip. Udeleženci pogovora na Škrabčevi domačiji bi mu vsekakor pritrdili. Inovativnost je njihovo vsakdanje delo. Mag. Metka Svetlin, ki trenutno razvija program Think with Google za vzhodno- in srednjeevropsko regijo, je pred tem v Dublinu oblikovala digitalne programe za ključne oglaševalce Google Ads v Sloveniji. Prof. dr. Miha Škerlavaj, prodekan za raziskovanje na ljubljanski Ekonomski fakulteti in pridruženi redni profesor vodenja in organizacijskega vedenja na BI Norwegian Business School, je raziskovalec in iskan predavatelj na simpozijih o inovativnosti, vodenju sprememb, ravnanju z ljudmi in razvojem vodij. Mag. Tomaž Lanišek danes podpredseduje Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici, bil je glavni direktor podjetja Knauf Insulation za Slovenijo in Hrvaško, povsod je spodbujal talente, delo z zaposlenimi in inovacije.

Vedoželjno čakamo sredin večer, ko bo voditeljica Anja Hlača Ferjančič med eminentno trojico usmerjala pogovor o namišljeni in pravi inovativnosti, spodbudnem delovnem okolju, o tem, kako upravljati inoviranje in voditi sodelavce. Kakšne profile brihtnežev posesti k istemu projektu, da se sestavijo v učinkovito ekipo? In zakaj se pri nekaterih, ki se hvalijo, da imajo inovativnost v DNK, zdi, da tam tudi ostane?