FOTO: 13. Ocvirkijada - zmagali pujski z vlakcem z ocvirki

28.1.2020 | 13:30

1. mesto

1. mesto

2. mesto

2. mesto

3. mesto

3. mesto

Kulturno društvo Žarek iz Dolenje vasi je v soboto, 25.1.2020, pripravilo že tradicionalno Ocvirkijado, na kateri so bili predstavljeni in po prireditvi degustirani različni izdelki ali jedi iz ocvirkov. Društvo je po besedah pobudnice ocvirkijade Irene Stergar poleg ostalih sekcijah prvo takšno prireditev izvedlo keta 2007, ko so predstavili 32 jedi iz ocvirkov (letos 20), namen ali poslanstvo pa je, da so izdelki iz ocvirkov čim bolj izvirni, ne gre pa za tekmovanje ali strogo ocenjevanje.

Na letošnji Ocvirkijadi je po oceni komisije za izvirnost prvo mesto ter nagrado za svoj izdelek prejela Branka Jenžur (pujski pripeljali vlakec z ocvirki), drugo mesto Matjaž Gomilšek (vinogradniški tatarc z ocvirki) in tretje mesto Mira Damjanovič (venček z ocvirki).

Ob razstavi, ocenjevanju in peki ocvirkov, ki so se pekli za kasnejšo degustacijo v drugem prostoru, je potekal tudi bogat kulturni program, kjer so po uvodnem pozdravu podžupanje občine Krško in predsednika KS Dolenja vas nastopili: pevska skupina Prepelice, na saksafon sta zaigrali Eva in Zoja, ljudski pevci Ajda, z recitacijo z naslovom »Dolenjevaška ocvirkijada naša navada« pa so nastopili Branka Jenžur in njena vnuka Vital in Matija.

Za njimi je nastopil ansambel Trta, ki je veselo igral tudi med degustacijo ocvirkovih izdelkov, Koledniki z Rake, izveden pa je bil tudi kratek skeč (odhod na koline).

Ob koncu kulturnega programa inpodelitvi nagrad za najbolj izvirne izdelke se je predsednica društva Mateja Jesenšek zahvalila članom in članicam društva za pomoč pri izvedbi ocvirkijade, hkrati pa vse prisotne povabila na pokušino ocvirkovih izdelkov.

Celoten program je vodila, povezovala, nasmejala s svojimi vici, tako imenovana Pišečka Mica.

Anton Hruševar

Galerija

_ocvirki (01)
_ocvirki (02)
_ocvirki (03)
_ocvirki (04)
_ocvirki (05)
_ocvirki (06)
_ocvirki (07)
_ocvirki (08)
_ocvirki (09)
_ocvirki (10)
_ocvirki (11)
_ocvirki (12)
_ocvirki (13)
_ocvirki (14)
_ocvirki (15)
_ocvirki (16)
_ocvirki (17)
_ocvirki (18)
_ocvirki (19)
_ocvirki (20)
_ocvirki (21)
_ocvirki (22)
_ocvirki (23)
_ocvirki (24)
_ocvirki (25)
_ocvirki (26)
_ocvirki (27)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava