Predavanje o kimonu z Aiko Imaizumi, KC Kočevje

28.1.2020 | 17:00

Kimono je tradicionalno japonsko oblačilo, ki se je skozi stoletja pod različnimi modnimi vplivi spreminjalo in tako so se razvili raznovrstni stili oblačenja za ženske, moške in otroke. Oblika, stil, blago in vzorci se razlikujejo glede na starost osebe, ki si ga nadene, letni čas in priložnost. Ženski kimoni veljajo za najbolj raznolike in dovršene v stilu in oblikovanju.

Mojstrica oblačenja kimonov Aiko Imaizumi že več kot dve desetletji poučuje japonske tradicionalne veščine čajni obred in ikebano ter po vsem svetu predava o tradicionalnem oblačilu kimonu - kako ga naredijo, kako oblečejo in kako uredijo pričesko, ki sodi k opravi. S svojimi spremljevalci bo nekaj srečnim izbrankam omogočila, da se za en večer prelevijo v japonske lepotice, oblečene v najdragocenejša oblačila.

Predstavitev se bo odvijala v torek, 28. januarja 2020, ob 17. uri v prostorih KCK Kočevje.

Za sodelovanje na dogodku se iščejo prostovoljke višine do 165 cm in dolgih las (vsaj do ramen), ki lahko na dogodek prispejo dve uri pred začetkov (ob 15. uri). Vse zainteresirane naj svoje podatke (ime, priimek, višina, starost ter svojo sliko) pošljejo na: sanja.paradiz@s2.mofa.go.jp do ponedeljka, 20. januarja 2020.

Vstop je brezplačen!