Saša Petković do dveh srebrnih medalj na mednarodnem turnirju

27.1.2020 | 08:25

Saša Petković do dveh srebrnih medalj na mednarodnem turnirju

V soboto, 25. 1. 2020, je v Športni dvorani Slovenske Konjice potekal velik mednarodni turnir Pokal Konjiškega konja 2020, ki ga je v sodelovanju s Karate zvezo Slovenije odlično organiziral Karate Klub Seki Sv. Jernej. Turnir je privabil čez 500 tekmovalcev iz devetih držav, ki so skupaj opravili čez 600 nastopov. Karate klub Brežice je zaradi bolezni zastopala nekoliko okrnjena sestava šestih tekmovalcev, med katerimi pa je v zablestela nova zvezda brežiškega karateja Saša Petković, saj je osvojila kar dve srebrni odličji.

V katah je najprej nastopil Luka Cicvarić, ki marljivo trenira, hitro napreduje in postaja nov up Brežičanov. Znan je po tem, da obvladuje in tekmuje v katah različnih stilov. V kategoriji dečkov je nastopilo 16 tekmovalcev, ki so delali po parih istočasno na enem tatamiju. Luka je napredoval do četrtfinala, potem pa je izvajal mojstrsko kato Gojushiho sho. Sredi kate sta si z nasprotnikom prekrižala poti in Luka je sestopil s tatamija ter borbo žal izgubil. S tem je izgubil tudi možnost, da bi nastopil s svojimi najmočnejšimi katami drugih stilov, a bo z njimi lahko presenetil na naslednji tekmi.

V kategoriji kate mlajše kadetinje je v konkurenci 22-ih tekmovalk najprej nastopila Maja Lazanski. Podobno kot Luka tudi Maja veliko in močno trenira, kar se kaže v njenih vse boljših izvedbah tudi najmočnejših kat. Tudi tokrat je izvrstno izvedla svoj nastop, je pa v drugem kolu žal za las izgubila proti kasnejši tretjeuvrščeni Elmi Lišinovič iz Postojne in tako ni dobila priložnosti za medaljo v repasažu, ki pa ji je bila tokrat zelo blizu.

Maja Lazanski, Saša Petković in njena sestra Tjaša Petković so med mlajšimi kadetinjami nastopile tudi v kata timu, kjer so bile edine slovenske predstavnice. Po izločitvi nasprotnic iz BIH (Bushido) so napredovale v finale, kjer so se pomerile s hrvaško ekipo iz Slavonskega Broda. Brežičanke so mojstrsko izvedle kato Seipai, žal pa so zaradi večje usklajenosti zmagale Hrvatice in Brežičanke so se veselile prvega srebrnega odličja na tem tekmovanju.

Na sobotnem pokalu Konjiškega konja so nastopili tudi štiri borci kluba. Najbolje se je zopet odrezala Saša Petković, ki se že drugi konec tedna vrača z medaljo. Saša je nastopila v kategoriji mlajših kadetinj nad 55kg in se po treh suverenih zmagah nad Handanagićevo (osmina finala), Korparjevo (četrtfinale) in Čerujevo (polfinale) uvrstila v veliki finale. Tam se je soočila s Tomićevo, balkansko prvakinjo, ki je našo Sašo v polfinalu izločila prav pred tednom dni v Samoboru. Saša se je borila odlično, brez zadržkov in strahu, žal pa je bila nasprotnica tudi tokrat še pretrd oreh. Vsekakor je ponovno osvojeno odličje vnovična potrditev njene neomajne želje in trde volje.

Tjaša Petković je bila v kategorij mlajših kadetinj do 45kg v prvem krogu prosta, v drugem je z minimalno razliko izgubila proti kasnejši zmagovalki Luljičevi, v repasažu je v prvem krogu premagala Grgurevićevo, v boju za tretje mesto pa je zmanjkalo malce športne sreče, saj je Sodinovi morala priznati premoč z 0:1. Tjaša je na koncu osvojila 5. mesto.

Pri kadetinjah nad 54kg je odlično začela tudi Ana Sever, ki je v prvem krogu premagala Kolarjevo, v četrtfinalu proti izjemni Hrvatici Čačkovi pa je s tremi suverenimi prestrezanji povedla kar s 3:0. Vse je že kazalo na polfinale, a se je Hrvatica 30 sekund pred iztekom borbe izvlekla z nožno brco in možnost za medaljo je splavala po vodi.

Jaka Cerjak tokrat ni imel svojega dne, v prvem krogu je izgubil z Italijanom Faverom, ki pa je potem klonil v polfinalu, zato ni bilo možnosti repasaža. Naše borce že v nedeljo čaka nabiranje novih izkušenj na pokalu Nestla Žganka v Velenju.

Uprava kluba

Galerija

_zzzzzzzkara (1)
_zzzzzzzkara (10)
_zzzzzzzkara (11)
_zzzzzzzkara (2)
_zzzzzzzkara (3)
_zzzzzzzkara (4)
_zzzzzzzkara (5)
_zzzzzzzkara (6)
_zzzzzzzkara (7)
_zzzzzzzkara (8)
_zzzzzzzkara (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava