''Potujemo skupaj'' na Japonsko

26.1.2020 | 10:40

''Potujemo skupaj'' na Japonsko
''Potujemo skupaj'' na Japonsko
''Potujemo skupaj'' na Japonsko

V četrtkovem večeru, 23. januarja 2020, smo v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko skupaj s Fakulteto za Turizem Univerze v Mariboru za širšo javnost pripravili potopisno predavanje o Japonski. Tokratno je bilo že peto v nizu predavanj »Potujemo skupaj«.

Po uvodnem nagovoru direktorice magistre Tee Bemkoč smo prisluhnili pripovedi Nejca Draganjca, ki jo je obogatil s čudovitimi fotografijami. Zaradi svoje pestrosti je bila Japonska kot nalašč zanj, saj združuje popotniške znamenitosti in naravne lepote. Popotnik, fotograf in biolog je Japonsko raziskal po dolgem in počez.

Odpravil se je v kotičke te čudovite dežele, ki so si geografsko različni kot dan in noč. S 30 stopinj Celzija na zahodu je ponoči z vlakom potoval na hladnejši vzhod s 5 stopinjami Celzija in hladnim vetrom.

Obiskal je rajske plaže japonskih otokov in vstajal ob zgodnjih jutranjih urah, da so nastale fotografije neverjetnih prizorov tamkajšnje narave. Tako je nastala tudi njegova mednarodno nagrajena fotografija najbolj aktivnega ognjenika na svetu – Sakurajime.

Njegove slike prikazujejo prav vse plati te edinstvene dežele, ki združuje naravo in ljudi, futurizem in tradicijo ter zabavo in spokojnost. Ujeta v objektiv našega gosta pa nas je skozi slike in Nejčevo pripoved vodila tudi Elizabeta.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava