Modna milica - Irena Yebuah, Jerca Legan, Nace Junkar

22.1.2020 | 12:30

Irena Yebuah Tiran (ostale fotografije v fotogaleriji)

Irena Yebuah Tiran (ostale fotografije v fotogaleriji)

Karaoke, premiera glasbene drame: Jerca Legan Cvikl, predsednica fundacije Femmes Sans Frontieres, in Milan M. Cvikl, član Sveta banke za obnovo in razvoj (EBRD)

Na premieri glasbene drame sta se pojavila tudi zakonca Cvikl. Lepša polovica tega para se po navadi bolj potrudi za svoj modni stajling, tokrat si je, kot kaže, privoščila bolj sproščeno podobo. Vedno se mi zdi zabavno, da se zakonca Cvikl pri pojavljanju na javnih prireditvah potrudita, da njuna stila barvno in tudi drugače sovpadata. Kot bi bila eno. V dveh telesih. Upam samo, da doma nimata enakih trenirk. Tokrat me spominjata na slovensko verzijo zakoncev Addams. Gospa Cvikl v tej črni verziji nezadržno asociira na Morticio iz omenjene filmske družine, gospod Cvikl pa deluje kot nagajivi Gomez, ki je strastno zaljubljen v svojo ženo in je navdušen nad kakršnokoli zadevo, ki jo ona zakuha. Sploh ta njegov šal okoli vratu deluje, kot bi se šalil in ne misli čisto resno s tem modnim dodatkom. Mogoče njegov siv suknjič v kombinaciji z enakimi hlačami deluje sprejemljivo na nekem dolgočasnem bančnem sestanku, a sam po sebi, v tej kombinaciji daje slab priokus. Tudi če ga ne bi imel. Gospa Cvikl bi me bolj razveselila, če bi to morbidno črnino, te črne plasti razbila s še kakšno drugo barvo, a če si je taka všeč, si pač je. Škoda samo, ker ni bila stilsko dosledna in ni obula kakšnih hudih škornjev, ki bi bolj izpostavili njene dobre noge.

Premiera opere Device Orleanska: Irena Yebuah Tiran, operna pevka

V nasprotju z nami, povprečnimi Slovenkami, ima znana operna pevka rada barve. Ki se jim ne izogiba in njeni podobi dajejo drugačno, bolj veselo energijo. Draževa pletena obleka v barvi ciklame daje zanimiv kontrast njeni polti. Z nakitom Irena ni pretiravala, ker je obleka sama po sebi bogata in ne potrebuje veliko, da je opazna. Najlepši kos nakita na ženski je nasmeh, ki je tudi Irenin zaščitni znak. Všeč mi je kombinacija torbice, čevljev in ure v zlato beli barvi, le ta bledo modra ruta okoli njenih ramen me rahlo mede. Kot bi prišla iz neke druge zgodbe. Po drugi strani pa se mi zdi strašno zabavno in spontano, da je svojo sicer elegantno podobo razbila na tako trivialen način. Konec koncev, v modi ni nekih postavljenih pravil, kaj lahko in česa ne smeš. Vse je dovoljeno, le da pristaja tvojemu videzu in tvoji osebnosti. Irena je pisana ženska in takšen je tudi njen stajling. 

Delova osebnost leta, mag. Andreja Jernejčič, direktorica podjetja Lin&Nil

Najraje ne bi nič komentirala o tem, kako se je strokovnjakinja za stike z javnostmi oblekla za prireditev Delove osebnosti leta, pa se ne morem ugrizniti v jezik. Občutek imam, kot da je ravnokar prišla iz svoje spalnice in je pod spalno srajco nataknila lakaste salonarje ter vzela torbico iz predala, na katerem piše: Za v Humano. Dolžina krila je primerna za 50- let staro tajnico, ki meni, da ima še vedno dobre noge. Rokavi so predolgi, cofki so odveč, barvna kombinacija je strel v koleno. Dopuščam možnost, da je Andreja sentimentalno vezana na ta kos oblačila, morda ji je babica vezla vrtnice na prsni koš. Blago na njej čudno visi in ji ne dela nobene usluge. Minus so tudi njeni lasni podaljški, ki dajejo videz preveč kuhanih makaronov. Da se dobiti tudi lepše lasne dodatke, ki ne kričijo že od daleč, da so umetni in slabo pripeti.

Dan državnosti in samostojnosti, Nace Junkar, operni pevec

Veseli me, da se Nace Junkar ponovno pojavlja na javnih prireditvah, saj s svojim umetniškim okusom za oblačenje razbije monotonost možakarjev, oblečenih v slabo skrojene obleke. Čeprav je tudi on v klasični črnini. Suknjič ni ravno nek presežek, verjamem, da je bil pred 20- imi leti totalni disco hit, kljub temu pa s temi modrimi barvnimi dodatki vseeno izstopa iz črne povprečnosti . Všeč mi je, da je namesto srajce oblekel preprosto črno T-shirt majico, s katero kaže, da je njegov duh še vedno mladosten. Zamerim mu edino to, da ima na sebi več nians črne barve. 

Svet24/K. K.

Galerija

Irena Yebuah Tiran
Jerca Legan Cvikl
Andreja Jernejčič
Nace Junkar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava