FOTO: Ista lokacija pred šestimi leti že prizorišče umora in samomora

21.1.2020 | 14:20

V tej stavbi že dva umora. (Google Maps)

V tej stavbi že dva umora. (Google Maps)

Leta 2014 sta tragično umrli Rebecca in Simone. (Grega Wernig/KMA)

Leta 2014 sta tragično umrli Rebecca in Simone. (Grega Wernig/KMA)

Od Rebecce in Simone se je poslovilo več kot 300 ljudi. (Grega Wernig/KMA)

Od Rebecce in Simone se je poslovilo več kot 300 ljudi. (Grega Wernig/KMA)

Današnja tragedija v industrijski coni v Grosuplju močno spominja na krvav dogodek, ki se je leta 2014 odvil v isti zgradbi.

V industrijski coni v Grosuplju se je danes odvila drama z nadvse tragičnim zaključkom. Kot smo poročali, je 44-letni moški ustrelil svojo 27-letno nekdanjo partnerko, ki se je pred njim zatekla v podjetje. Umoril jo je in si nato sodil sam. Da je tragedija še večja, je bila partnerka noseča, tako so ugasnila tri življenja.

V zgradbi današnje groze v industrijski coni pa se je pred leti zgodila še ena družinska tragedija. Bilo je proti koncu julija 2014, ko je takrat 37-letni Marjan Hren umoril svojo prav tako 37-letno partnerko Simone Hren in njeno 12 let staro hčerko iz prejšnjega zakona Rebecco Fischer. Na koncu si je sodil sam. 

Marjana so našli v gozdu v bližini Lipoglava. S strelno rano, ki si jo je zadel sam, je obsedel v avtomobilu, še prej pa je opravil svoj morilski pohod. V jutranjih urah je v stanovanjski hiši pokončal pastorko Rebecco, v kozmetičnem salonu Masiki, ki se nahaja v tej zgradbi današnje groze na ulici Pod jelšami, pa je s streli pokosil Simone. Preden so ju našli, sta obe žrtvi več ur ležali v mlaki krvi. Da je bila tragedija še večja, sta zakonca Hren za seboj zapustila takrat dve leti in pol staro hčerko, ki je tako čez noč ostala brez očeta in mame.

Tragediji družine Hren je botrovalo ljubosumje, pogosti so bili prepiri glede premoženja, bila naj bi pred ločitvijo, odnosi med zakoncema pa so bili pred grozljivko polni medsebojnih obtoževanj. Pogoste naj bi bile tudi prijave na policijo. Kot je takrat poročal Dnevnik, je bila Simone »na papirju« lastnica in direktorica podjetja Marsimo, ki se ukvarja s proizvodnjo stavbnega pohištva. Ta ima prostore na istem naslovu kot njen kozmetični salon Masiki, v katerem so našli njeno truplo, in gradbeno podjetje, ki je bilo prizorišče današnje tragedije. Posle v podjetju Marsimo naj bi iz ozadja dejansko vodil Marjan, a bi, ker je premoženje prepisal nanjo, ob ločitvi vse izgubil. Končalo se je v krvi in solzah.

30. julija se je na pokopališču v Grosupljem od Simone in Rebece poslovilo več kot 300 žalujočih. Sorodniki in prijatelji so ju po daljši maši pospremili vsako v svoj grob, ki pa ležita drug ob drugem.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava