AVDIO: Kaj bodo z denarjem od loto dobitka? Milijonar tudi v Brežicah

16.1.2020 | 11:50

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Kot smo poročali, je prvega dne letošnjega leta prva letošnja sedmica igre loto odšla v Radeče ... in radeški občinski proračun je že bogatejši za 257.000 evrov, saj je tamkajšnji občan na novega leta dan vplačal dobitni loto listek za 1,7 milijona evrov. Denar je namreč že na računu občine, kaj bodo z njim naredili, se za zdaj še niso odločili, verjetno pa ga bodo namenili kakšnemu občinskemu projektu, je povedal župan Radeč Tomaž Režun.

Srečnemu dobitniku novoletne kombinacije številk je tako ostalo 1,45 milijona evrov.

Znesek, ki ga je prejela občina, sicer predstavlja pet odstotkov njenega proračuna, ki je letos težak dobrih pet milijonov evrov.

Radeče so sicer druga občina v Savinjski regiji, ki je v proračun dobila sredstva od iger na srečo. Maja leta 2014 je namreč žalska občina prejela dobre štiri milijone evrov, saj je njen občan na Eurojackpotu zadel 28,2 milijona evrov.

Novembra lani je nedeljski Loto plus prinesel veliko veselja nekomu, ki je v Brežicah vplačal dobitni listek. Po odbitku davka v višini 300.000 evrov, ki ga je prejela brežiška občina, mu je ostalo dobrih 1,5 milijona evrov.

Svet24

Zvočni zapisi

Tomaž Režun o loto evforiji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava