DL: Križišča v Novem mestu so prometno precej neprepustna

6.1.2020 | 14:00

Križišče pri Šmihelskem mostu ...

Križišče pri Šmihelskem mostu ...

... in pri nekdanji 'stekleni občini', ki je zdaj sicer že dolgo ni več (fotografije so arhivske).

... in pri nekdanji 'stekleni občini', ki je zdaj sicer že dolgo ni več (fotografije so arhivske).

Čakajoče kolone na Šmihelskem mostu

Čakajoče kolone na Šmihelskem mostu

Oglasil se je občan iz Novega mesta, ki je ugotovil, da so križišča v Novem mestu prometno precej neprepustna. Primer sta križišče pri avtobusni postaji pred Šmihelskim mostom in križišče za tem mostom blizu občinske stavbe. V obeh primerih vožnja z zavijanjem v levo ob gostem prometu traja precej dolgo. Zaradi vozil, ki zavijajo na levi pas, ta pa se kmalu napolni v celi dolžini, ne morejo peljati naprej avtomobili, namenjeni naravnost. Pas za vožnjo naravnost je zato velikokrat prazen, ker vozila ne morejo nanj, saj so obstala v križišču. Občana je zanimalo, ali omenjeni problem poznajo pristojne ustanove, od katerih, tudi sam voznik, pričakuje prometno rešitev prenatrpanih križišč.

Članek je bil objavljen v 45. številki Dolenjskega lista 7. novembra 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

6.1.2020+2     + (2)     – (0)     Oceni luppo luppo 

Problem je bolj v nepoznavanju in kršenju cestnih predpisov. Ta pravi, da v križišče ne smeš zapeljat, če ne boš mogel ven. To po NM pa je prava katastrofa, kaj vsi počnejo. Potem imaš ti, ki greš naravnost zeleno luč, pa lahko pol intervala čakas, da se oni ven spravijo, notri pa ne bi smeli biti. Policija bi tukaj morala več narediti in malo začeti kazni pisati. Sicer sem proti kaznim, ampak za tole, sem za. Sicer, pa sem imel fotografijo, kjer oni počnejo enako.

9.1.2020Oceni miha 

Tudi sam se vozim čez ta križišča, še večkrat pa gledam kolone v njih. Mislim da sem na Dl-ju podal komentar na to temo... No gre za to, če je kdo razmišljal ali bi vsa ta tri križišča (pod mostom, nad mostom in pri LB) spremenili v krožišča. Sicer mislim da bi bilo najbrž potem spremeniti iz križišča v krožišče še tistega ki vodi na avtobusno postajo ali k Tušu. Skratka dejstvo je, da zaporedje rondo in nato križišče ni dobra ideja, ker zastoj v križišču zabije tudi promet v rondoju. Prvo vprašanje, ki se pojavi ali je sploh dovolj prostora za to, drugo pa je da bi najbrž bilo potrebno narediti kako simulacijo oz. resno študijo, če bi ta sprememba spremenila - uredila situacijo. Sam relativno dobro poznam prometno situacijo v Kopru, kjer imajo večinoma krožišča in vedno ko sem tam promet teče brez zastojev. Mislim da je cesta na katerih so omenjena križišča državna, potem bi morala te študije in potem tudi morebitno spremembo narediti kaka državna institucija .....

9.1.2020Oceni marcko123 

zmedeni je naredil zmedo. skrbi ga bazen in prazno mesto.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava