Rok in Blue - Zimske razmere ju ne motijo

15.12.2019 | 13:50

Rok in Blue - Zimske razmere ju ne motijo

Treningi vodnikov reševalnih psov K-9 Novo mesto potekajo nemoteno, kljub neugodnim zunanjim okoliščinam. In čeprav je krkaš Rok Žurga zelo zaseden z vodenjem Jutra na Krki, v katerem s sodelavcem Juretom Zupančičem vsako jutro med tednom zbujata in zabavata poslušalce na "najboljšem zame", pridno trenirata tudi energičen Rok in njegova izjemna Blue. In kako zdrži vse skupaj? "Fino se je treba obleči, pa kar gre. Sicer pa tako norimo po gozdu, da nam kmalu postane vroče," pravi nasmejani jutranjik s Krke.

Zanimivi in zahtevni skupinski treningi potekajo vsaj 2x tedensko, na različnih lokacijah po Dolenjski, in vključujejo 1 dan poslušnosti in 1 dan iskanja. "Treniramo na različnih lokacijah, da se psi ne navadijo preveč na okolico in da jim je vedno znova v nov izziv. Med drugim pridejo na vrsto tudi kakšne zapuščene stavbe, ruševine, in podobno, saj je tudi to del našega težkega usposabljanja", terenske razmere opisuje Rok in doda, da so te povsem drugačne, kot v toplem in prijetnem studiu Radia Krka.

Že spomladi jih vse skupaj na predizpitih čaka preverjanje pridobljenih znanj in izkušenj, a je zabavni jutranji voditelj prepričan, da jih bodo zaradi dobrih treningov, odlično opravili.

M. K.
foto: lastni arhiv

Galerija

_zzzzblue (1)
_zzzzblue (2)
_zzzzblue (3)
_zzzzblue (4)
_zzzzblue (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava