Zoja Kalin že drugič strelka leta med pionirkami

15.12.2019 | 10:10

Zoja Kalin že drugič strelka leta med pionirkami
Najboljši Strelske zveze Slovenije

Najboljši Strelske zveze Slovenije

Svoj drugi naslov najboljše pionirke leta 2019 je osvojila Radečanka Zoja Kalin, članica Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Zoja nadaljuje z osvajanjem odličij na državnih prvenstvih, saj si je po dveh posamičnih in dveh ekipnih odličjih v letu 2018, v letu 2019 nadela trojno krono in postala državna prvakinja s serijsko zračno puško, državna prvakinja s serijsko malokalibrsko puško 50m leže in serijsko malokalibrsko puško 50m v trojnem položaju.

K trem posamičnim zlatim odličjem pa je dodala še naslov ekipne državne prvakinje z malokalibrsko puško v obeh disciplinah in ekipne državne podprvakinje (skupaj s sestro Izo Kalin in Niko Zupanc) s serijsko zračno puško. Sestri Kalin in Zupančeva so prejele bronasto plaketo za dva ekipna državna rekorda.

Sicer je bila Zoja zelo uspešna tudi v državni pionirski ligi, kjer je v izjemno izenačenem boju za vrh z dvema zmagama in dvema tretjima mestoma osvojila še skupni naslov ligaške prvakinje za leto 2019.

Družinsko veselje je ob Zojinem uspehu dopolnila še sestra Iza z osvojenim 4. mestom v skupnem seštevku, na kar je oče dvojčic, Marjan Kalin, ki je obenem tudi njun trener, zagotovo ponosen, saj mladi športnici krojita sam slovenski strelski vrh.

Ob 39. izboru najboljšh tekmovalcev, najboljšega društva in športne poteze leta 2019, ki je potekal v sredo, 11. decembra, je Strelska zveza Slovenije v Dobu pri Domžalah prizanje izročila tudi Zojinemu društvu, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, ki se je izkazalo kot najboljše v ekipni konkurenci (s puško in pištolo) in to lovoriko osvojilo že dvanajstič.

Doroteja Jazbec
Vir: Strelska zveza Slovenije
Foto: osebni arhiv družine Kalin, Strelska zveza Slovenije

Galerija

_zzzzzzzoja (1)
_zzzzzzzoja (2)
_zzzzzzzoja (3)
_zzzzzzzoja (4)
_zzzzzzzoja (5)
_zzzzzzzoja (6)
_zzzzzzzoja (7)
_zzzzzzzoja (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava