Obisk Erasmus + dijakov v Knjižnici Brežice

14.12.2019 | 08:50

Obisk Erasmus + dijakov v Knjižnici Brežice

V sredo, 11. decembra 2019, so nas v Knjižnici Brežice obiskali dijaki na izmenjavi programa Erasmus +, iz Portugalske, Turčije in Estonije.

Po pozdravu direktorice mag. Tee Bemkoč in dobrodošlici pred vhodom v Knjižnico Brežice smo se skupaj odpravili do e-učilnice, kjer so dijaki izvedeli zanimivo zgodbo o nastanku predstavitvenega znaka knjižnice. Sprehodili smo se do Dvorane Savice Zorko, kjer smo jih seznanili z dostopnimi elektronskimi viri, s pomočjo katerih lahko dostopajo do koristnih podatkov tudi iz domačih držav. Predstavili smo jim nekatere zgodovinske predmete v dvorani, kot sta potujoči kovček in knjižnični predalnik ali »Brežiški Google«.

Marsikaj zanimivega o nastanku brošure in tematske priloge Knjižnice Brežice so izvedeli od prevajalke in lektorice Marije Kostanjšek Božin. Predstavila jim je svoj pogled na to, kaj naredi prevajalca uspešnega, in spregovorila o svojih spominih na Jožeta Toporišiča. S tem je naredila uvod v direktoričino predstavitev Toporišičevega kota in njegove dediščine.

Vrnili smo se v pritličje knjižnice, kjer so si naši gostje lahko ogledali delovanje obeh knjigomatov – za izposojo in vračilo knjižničnega gradiva. Nato nas je pot nazaj v Dvorano Savice Zorko vodila skozi Mladinski oddelek, kjer smo predstavili zgodbo o njegovem predstavitvenem znaku in izpostavili programe, katere knjižnica organizira za najmlajše bralce.

Ob vrnitvi v dvorano so dijaki imeli možnost prisluhniti napotkom o fotografiranju in snemanju fotoreporterja Velimirja Jukiča ter se z njim preizkusiti pred kamero.

Ela Gaborovič,
odnosi z javnostmi

Galerija

_zzzzzzzzknj (1)
_zzzzzzzzknj (2)
_zzzzzzzzknj (3)
_zzzzzzzzknj (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava