ŠC Novo mesto: Dan zdravstvene šole

13.12.2019 | 12:15

ŠC Novo mesto: Dan zdravstvene šole
ŠC Novo mesto: Dan zdravstvene šole

Dijaki in učitelji srednje zdravstvene in kemijske šole so v torek, 10. decembra 2019, odprli vrata šole in medse povabili sokrajane, sodelavce s sosednjih šol ter vse, s katerimi sodelujejo v procesu izobraževanja.

Dan šole praznujejo na dan rojstva pionirke zdravstvene nege na Dolenjskem Marije Tomšič, pobudo zanj pa je dala profesorica strokovnih predmetov gospa Marija Račič.

Dijaki so dan vzeli za svojega in s ponosom obiskovalcem merili arterijski krvni tlak, sladkor v krvi, holesterol ter ITM, jim pokazali strokovne kabinete za zdravstveno nego, prikazali stabilni bočni položaj in postopke oživljanja. Popeljali so jih na voden ogled osmih postaj AED – defibrilatorjev za nudenje prve pomoči pri zastoju srca, ki so na in pred šolskim centrom.

Srednja zdravstvena in kemijska šola je šola dijakov, ki jim veliko pomeni znanje, doslednost, poštenost in pravičnost. Dijaki se zavedajo, da so tisti, ki bodo in že pomagajo ljudem v različnih starostnih obdobjih, se z njimi veselijo in jočejo, jih tolažijo in objemajo. In empatija do sočloveka je danes ključnega pomena.

J. F.

Galerija

_zzzzdravstvena (01)
_zzzzdravstvena (02)
_zzzzdravstvena (03)
_zzzzdravstvena (04)
_zzzzdravstvena (05)
_zzzzdravstvena (06)
_zzzzdravstvena (07)
_zzzzdravstvena (08)
_zzzzdravstvena (09)
_zzzzdravstvena (10)
_zzzzdravstvena (11)
_zzzzdravstvena (12)
_zzzzdravstvena (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava