Cicidnevi v Črmošnjicah

12.12.2019 | 09:00

Cicidnevi v Črmošnjicah

V času od 4. 12. 2019 do 6. 12. 2019 smo pod vodstvom strokovnih delavk izvedli Cicidneve za predšolske otroke iz skupin Delfini in Zlate ribice v CŠOD Lipa v Črmošnjicah. Cicidnevov se je udeležilo 38 otrok in pet strokovnih delavk.

Do tam smo se pogumni in polni pričakovanj pripeljali z avtobusom. Osebje doma Lipa nas je lepo sprejelo. Po namestitvi v sobe smo si ogledali še ostale prostore. Tekom bivanja smo imeli pestre in zabavne dejavnosti. Ob Divjem potoku smo premagovali naravne ovire, prečkali Zmajeva vrata in videli Zmajevo jamo. Z različnimi gibalnimi pripomočki, igrali in plezalno steno smo lovili svoje ravnotežje. Spustili smo se po Zipline-u. Imeli smo dejavnost Lov na lisico. Otroci so v temi sledili lučkam in puščicam. Na poti so opravljali naloge. Zaključili so z iskanjem lisice, ki se je skrivala v škatli. Izdelovali smo tudi eko papir, ki ga bomo v vrtcu uporabili za izdelovanje novoletnih voščilnic. Spoznali in igrali smo se pastirske igre (Kozo podirat, Palico ciljat in Gremo v šolo). Imeli smo dejavnost Postanimo gozdna bitja. Odšli smo v gozd, se igrali različne igre, iskali zanimivosti škratkov … Za spomin pa smo v tehnični delavnici z žeblanjem izdelali spominek v obliki lipovega lista.

Večera na Cicidnevih sta bila nekaj posebnega. Prvi večer smo imeli nočni pohod po Črmošnjicah s petrolejkami. Drugi večer pa smo imeli plesno zabavo skupaj s četrtošolci, ki so tudi v tem času bivali v domu Lipa. Pripravili so nam pravo malo prireditev. Predstavili so se nam s pevskimi in plesnimi nastopi ter nas povabili na skupno plesno zabavo. Vsi skupaj smo se zelo povezali, plesali in se zabavali.

Prijetno sta nas presenetila dva obiska. Prvi obisk smo dobili drugi dan. Prišli sta ga. ravnateljica Andreja Koščak in ga. pomočnica ravnateljice Andreja Mlakar. Pozdravili sta otroke in strokovne delavke ter si ogledali dom Lipa.

Drugi obisk, ki ga pa nismo videli, le zaznali zaradi dobrot, pa smo imeli tretji dan. Ravno smo se odpravljali k zajtrku, smo na mizah opazili polno dobrot (piškotke, mandarine, jabolčne krhlje, peciva v obliki parkeljnov, sladkarije). Otroci so se Miklavževih dobrot zelo razveselili.

Dnevi v Črmošnjicah so otroke popeljali korak bližje k samostojnosti, saj so bile za večino otrok to prve počitnice brez staršev. Bivanja v drugem okolju z otroki in vzgojiteljicami se bodo še dolgo spominjali, saj so si pridobili veliko novih izkušenj in lepih doživetij.

Vzgojiteljici Mateja Bevc in Darja Mrvar,
Vrtec Gumbek pri OŠ Dolenjske Toplice

Galerija

_zzzzzzzcici (01)
_zzzzzzzcici (02)
_zzzzzzzcici (03)
_zzzzzzzcici (04)
_zzzzzzzcici (05)
_zzzzzzzcici (06)
_zzzzzzzcici (07)
_zzzzzzzcici (08)
_zzzzzzzcici (09)
_zzzzzzzcici (10)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava