Zakaj se Melania tako redko smeje? Razlog je Slovenija!

8.12.2019 | 17:30

Zakaj se Melania tako redko smeje? Razlog je Slovenija!
Zakaj se Melania tako redko smeje? Razlog je Slovenija!

Kaj smo se še naučili o prvi dami ZDA iz nove knjige, ki pokuka v njeno ozadje? ... Knjiga novinarke Kate Bennett “Free Melania”, ki se poda v skrivnostno življenje prve dame Združenih držav Amerike, razkriva marsikaj – ne le o Melanii, ampak tudi o Sloveniji.

Avtorica knjige se vpraša, zakaj se Melania tako redko smeje? Da bi ugotovila pravi razlog se je Bennettova podala v Melaniin rojstni kraj – Sevnico. Kar je ugotovila, je presenetilo marsikaterga bralca, vendar ne prebivalcev Slovenije.

“Ne pretvarjam se. Nisem tiste vrste človek, ki bi se smejali zgolj zato, ker je v bližini kamera,” je že pred časom dejala Melania. To naj sploh ne bi bilo nenavadno, pravi Bennettova, ki je v Sevnici o nasmeških povprašala nekaj lokalcev.

“Kot mi je povedala ena izmed Melaniinih sošolk iz srednje šole, razkrivanje čustvenih stisk in dramatičnost ni nekaj, kar bi Slovenci počeli. Sreča biti Slovenec je v tem, da skriješ svoja čustva,” je v knjigi zapisala Bennettova. Neimenovana Melaniina prijateljica ji je dejala še, da se Slovenci neradi pretvarjamo, da smo nekaj, kar nismo.

To je tudi razlog, da je javnost tako malo izvedela o njeni bolezni. Aprila lani je Melania bila namreč hospitalizirana zaradi okvare ledvice. Ameriška javnost se je spraševala, kaj se je zgodilo z njo, pojavljale so se takšne in drugačne teorije zarot, ker informacij o Melaniinem stanju ni bilo.

Zdaj ameriška javnost ve, da teh informacij ni bilo zato, ker Melania preprosto noče govoriti o sebi. Kljub temu, da je bila njena bolezen huda in boleča, je stoično pretrpela muke in nikomur ni niti črhnila o tem, piše Bennettova. Melaniina slovenska vzgoja jo je namreč naučila, da slabe novice sprejme brez nepotrebnega stokanja in dramatiziranja. Prva dama zato tudi redko prosi za pomoč. Vse uredi sama, še piše v knjigi.

Svet24
foto: Profimedia

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

8.12.2019+2     + (2)     – (0)     Oceni Jožko 

Melanjin rojstni kraj je Novo mesto in ne Sevnica. Tu, nad našo zeleno lepotico Krko, je izpustila prvi krik novorojenčka in zadihala v svoje novo, pestro življenje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava