Nova knjiga o Melanii: Mnogo bolj močna in vplivna, kot se zdi

3.12.2019 | 12:40

S čim drži Donalda v šahu? (foto: Profimedia)

S čim drži Donalda v šahu? (foto: Profimedia)

Kontroverzna jakna. (foto: Reuters)

Kontroverzna jakna. (foto: Reuters)

Ivanka in Melania. (foto: Profimedia)

Ivanka in Melania. (foto: Profimedia)

Reuters

Reuters

Prva dama in prva hčerka imata manj kot prijeten odnos, razkriva nova knjiga o Melanii Trump ... Se še spominjate Melaniine olivne jakne, ki jo je nosila, ko je lani poleti obiskala migrantske otroke v Teksasu? Na njenem hrbtu je pisalo – "Res mi je vseeno, pa tebi?" Takrat so jo mediji napadli, češ da je jakno izbrala, da bi svetu sporočila, da ji je vseeno za napade, ki jih zaradi ostre protimigrantske drže dobiva njen mož Donald. Ali pa da ji je vseeno za otroke, ki jih je obiskala.

Kaj je resnica, ne bomo najbrž vedeli nikoli, a nova knjiga o prvi dami ZDA z naslovom "Svoboda Melanii!" razkriva neko drugo plat te zgodbe. Sporočilo na jakni naj ne bi bilo namenjeno ne otrokom, ne kritikom, niti medijem, pač pa nikomur drugemu kot Ivanki, Donaldovi najstarejši hčerki, ki se je je prijel naziv prva hči Združenih držav Amerike.

Knjiga, ki jo je napisala novinarka televizijske mreže CNN Kate Bennet razkriva domnevno skrito plat Donaldove 49-letne žene. Medtem, ko jo mediji dojemajo kot tiho, pokorno in neumno, Bennetova razkriva, da je Melania "mnogo bolj močna in vplivna do svojega moža," kot je razvidno v javnosti.

Melania to sporoča tudi z oblačili. Ko nosi trenirko ali hlače, to počne zato, da Donaldu pokaže, da je jezna in da se bo moral potruditi za njo. Ameriški predsednik namreč ne mara žensk v hlačah. Svojo ženo pa še posebej rad vidi v krilih in oblekah.

Vedno je ovita v tančico skrivnosti, a to z razlogom. Tako lahko namreč bolj učinkovito vpliva na svojega moža, ki mu z veseljem pokaže zobe, če je nezadovoljna. Po navedbah v knjigi naj bi Melania denimo odpustila visoko varnostno uradnico v Beli Hiši Miro Ricardel, ker jo je ta užalila med njenim popotovanjem po Afriki.

Najbolj sočna plat knjige pa je gotovo opis odnosa, ki naj bi ga Melania gojila do Ivanke. Prva hči je namreč mnogo bolj očitna od prve dame. Prav tako je mnogo bolj ambiciozna in mnogokrat zasenči Melanio v njeni tradicionalni vlogi. Njun odnos je sicer prijateljski, piše v knjigi, a nista si blizu, dodaja avtorica.

Melania sicer živi v dvosobnem stanovanju v Beli hiši, eno nadstropje nad Donaldovo spalnico. Prva dama tako spi sama in predsedniku posteljo greje le, če se ji tako zazdi.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava