Posavec podrl Guinnesov rekord!

2.12.2019 | 12:10

Nik Škrlec (foto: osebni arhiv)

Nik Škrlec (foto: osebni arhiv)

Posavec podrl Guinnesov rekord!

Igralec in voditelj oddaje Male sive celice Nik Škrlec je trikrat postavil državni rekord v recitiranju decimalk števila pi, postal državni prvak v pomnjenju, pred dnevi pa mu je uspelo podreti še Guinnessov rekord v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

Z enim vdihom mu je pod vodo uspelo sestaviti kar devet kock, čeprav priznava, da izziv ni bil lahek. Zadnji mesec je vsak prost trenutek preživel v bazenu in treniral po več ur na dan, kar je bilo precej naporno, sploh ker je začel nastopati še v novi predstavi Avdicija, se preselil v novo stanovanje in na koncu od napora dobil še kilo oz. pruh. Zdaj ga čaka operacija. Škrlec nam je zaupal, da mu je dosedanji Guinnessov rekorder Kevin Hays le nekaj dni pred izzivom sporočil, da mu je uspelo pod vodo sestaviti deset rubikovih kock. A ker njegov poskus ni bil izveden po Guinnessovih pravilih, je svetovni prvak postal Škrlec. Kot nam je v pogovoru zaupal, se bo preseganja uradnega rekorda zagotovo lotil tudi prihodnje leto.

Rekord bo seveda poskušal obdržati in dodaja: »Čeprav je to po eni strani konec 'projekta Rekord', je v resnici šele začetek.«

Svet24/njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava