Večgeneracijski center Posavje (VGC) in Sopotniki v Artičah

20.11.2019 | 08:15

Večgeneracijski center Posavje (VGC) in Sopotniki v Artičah

Večgeneracijski center Posavje in Sopotniki v Brežicah delujejo že dobri dve leti. Aktivnosti in storitve so se posebej med starejšimi odlično prijele, kar kaže vedno večje število uporabnikov; tako udeležencev, ki se udeležujejo aktivnosti v VGC kakor tudi uporabnikov, starejših, ki se poslužujejo brezplačnih prevozov. V VGC smo tako v preteklem mesecu imeli 736 obiskov uporabnikov, Sopotniki pa so zabeležili preko 4000 prevoženih kilometrov za 92 prevozov uporabnikov.

Glede na odlično obiskanost v Brežicah, sklepamo, da bi zanimanje za tovrstne aktivnosti bilo tudi na obrobju Brežic, torej v različnih krajevnih skupnostih. Tako smo na pobudo občine Brežice aktivnosti pričeli predstavljati tudi po krajevnih skupnostih. Čeprav z nekaterimi že dolgo sodelujemo, smo v ponedeljek, 18. 11. 2019 pripravili predstavitev v KS Artiče. Predsednici KS Nataši Sagernik in ostalim predstavnikom krajev smo predstavili možnosti sodelovanja in povezovanja. Nastalo je nekaj izhodiščnih točk, kjer bi lahko aktivnosti VGC prenesli na podeželje. Iskali pa smo tudi možnosti, kako bi starejšim še bolj približali Sopotnike, brezplačne prevoze za starejše. Hkrati pa je to bilo tudi povabilo za morebitne prostovoljce pri prevozih kakor tudi pri izvajanju aktivnosti, kjer bi posamezniki svoje znanje bili pripravljeni predajati naprej.

Kvaliteto življenja starejših lahko dvignejo tudi majhne stvari, ki imajo velik učinek. Prepričana sem, da to delo dobro opravljata tudi VGC in Sopotniki, seveda ob podpori občine Brežice in ZPTM.

Napisala: mag. Mihaela Kežman, svetovalka področja III

Galerija

_zzzzzzzvgc (0)
_zzzzzzzvgc (1)
_zzzzzzzvgc (2)
_zzzzzzzvgc (3)
_zzzzzzzvgc (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava