Gasilka Ajda

19.11.2019 | 13:45

Gasilka Ajda

Radijka Ajda Zorko je ženska številnih talentov. Poleg tega, da je radijska voditeljica na Radiu Krka, je tudi fotografinja in skrbna mama. Ko smo jo videli v gasilski opravi, smo pomislili, da si je izbrala še en zahteven poklic.

"Fotografija je z nedavnega dneva odprtih vrat Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. Postavila sem se za pano, na katerem je bil narisan gasilec v akciji, na njem pa luknja za glavo. Tako je nastala zanimiva slika. Vsi so se fotkali tam, " v smehu razloži krkašica Ajda, tako da ni bila zares v polni gasilski opremi in tudi o kakšnem novem, dodatnem poklicu ne razmišlja, saj je polno zaposlena z obveznostmi, ki jim je zelo predana in jih opravlja z velikim veseljem in ljubeznijo. 

"Drugače pa nikoli nisem bila gasilka in nikoli nisem zares gasilca požara. Zelo pa spoštujem gasilce in cenim njihovo delo in pomoč tistim, ki jih potrebujejo, " še doda Ajda, ki ima v zvezi z gasilci nepozabno izkušnjo, ki ji bo za vedno ostala v prijetnem spominu.  "Na podiplomskem študiju smo v okviru mednarodne študentske izmenjave Erasmus s sošolci in sošolkami pripravili projektno nalogo o psihološki pomoči gasilcem po intervencijah. Takrat niso imeli na voljo nobene konkretne pomoči - le pogovor drug z drugim, se pa stvari spreminjajo in imajo zdaj že nekaj let na voljo psihološko pomoč. Nalogo smo pripravili za 14-dnevno izmenjavo na Finskem, ko smo se srečali tudi z drugimi študenti iz vse Evrope. Cilj te izmenjave je bil, da s pomočjo ostalih študentov pridemo do rešitve in tudi mi ostalim pomagamo pri njihovih projektih. " Radijka doda, da je bila izkušnja nepozabna in da bi se takoj spet vrnila v deželo ledu, snega in prijaznih ljudi. Je pa tudi ona vedno in povsod zelo prijazna in zna mimogrede polepšati dan svojim najdražjim in sodelavcem s svojo skrbnostjo in radodarnostjo.

M. K., Foto: lastni arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava