AVDIO: Nina Pušlar - 'Pusti me'

19.11.2019 | 12:20

Foto: Nejc Fon

Foto: Nejc Fon

AVDIO: Nina Pušlar - 'Pusti me'
AVDIO: Nina Pušlar - 'Pusti me'

Nina Pušlar predstavlja novo pesem s šestega studijskega albuma 'Nina'. Tudi ta bo kmalu dobila pripadajoči video, izdatno koncertno turnejo ob koncu leta pa bo zaokrožil posnetek nastopa v Križankah, ki ga bo v novoletnem programu zavrtela TV Slovenija.

Skladba 'Pusti me' je peti radijski singel s septembra izdanega albuma 'Nina', avtorstvo pa si delijo Nina Pušlar, Miha Gorše, Maja Šušnjara Gabor, Jernej Kržič in Tadej Košir.

"Miha Gorše mi je med eno od nočnih studijskih seans zavrtel posnetek intimne, nežne teme, ki jo je zaigral na klavir, le nekaj taktov, brez melodije, a sem jo takoj začutila. Bila je enostavno lepa. Doma sem jo še nekajkrat poslušala, sedla za klavir, začela igrati, peti in še nikoli ni bilo tako enostavno. Glasba je prišla v trenutku, skupaj z melodijo prav tako besede, ki jih je kasneje moja prijateljica in vizažistka Maja Šušnjara Gabor, ubesedila na zame najlepši možen način. Maja, ki je v preteklosti že napisala dve besedili za album Med vrsticami, mi je med dolgim in vročim poletjem omenila, da bi dopust ob morju z veseljem izkoristila za to, da napiše kakšno besedilo in zgodilo se je res hitro, potem, ko sem dolgo razmišljala komu bi pesem poslala, da jo ubesedi. Med snemanjem sem začutila, da mora zaključiti album, ker je tako drugačna od vseh ostalih. Po izdaji plošče v Križankah pa s pesmijo 'Pusti me' zaključujemo tudi naše koncerte."

In o čem pripoveduje? “To je zgodba o dveh, ki sta se imela rada, se še vedno imata rada, a včasih je težko, ko moraš nekaj spustiti, nekaj kar mogoče v drugačnih okoliščinah ne bi … to je življenje," pravi Nina in dodaja: “Čeprav gremo naprej in vemo, da je prav, srce še vedno kdaj hrepeni po tem in se sprašujemo, kaj bi bilo, če bi naredili drugače. Po dobrem tednu dni, ko sem pesem prvič odpela na nacionalni televiziji sem vesela za tako velik in pozitiven odziv, in to je znak, da je 'Pusti me’ na lepi poti, da se dotakne src številnih poslušalcev, kar je tudi njen namen."

G. Z.

Zvočni zapisi

Nina Pušlar: Pusti me

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava