Tonijev Martinov koncert ob 25-letnici poučevanja diatonične harmonike

16.11.2019 | 18:10

Tonijev Martinov koncert ob 25-letnici poučevanja diatonične harmonike
Tonijev Martinov koncert ob 25-letnici poučevanja diatonične harmonike
Tonijev Martinov koncert ob 25-letnici poučevanja diatonične harmonike

V petek zvečer, 8. novembra, je priznani in priljubljeni posavski glasbenik Toni Sotošek z družino organiziral veliki Martinov koncert z legendarnimi gosti v sklopu njegove 25-letnice poučevanja diatonične harmonike v veliki športni dvorani Srednje šole Krško.

Koncert je začel Miha Sotošek kot solist, nato pa Tonijeva družina, njegovi štirje sinovi in najmlajša hči Eva. Na jubileju je zazvenela tudi nova Sotoškova skladba Kraljica naroda. Odlični harmonikar Toni Sotošek, ki je mentor številnim mladim in obenem avtor mnogih skladb, je na koncertu zaznamoval 25-letnico poučevanja diatonične harmonike. V goste je povabil vrhunske glasbene izvajalce. Prvič po smrti Janeza Dolenca so javno nastopili Fantje s Praprotna z ustanovnim članom Andrejem Bergantom. Predstavili so se Mladi Dolenjci, ansambel Jureta Zajca, Kvatropirci, vokalna skupina Solzice, Glasbena šola Brežice, Klapa Friško, pevski zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško, učenci šole dr. Mihajla Rostoharja, harmonikarski orkestri Tonija Sotoška, Boštjana Povšeta, Žana Bregarja in Janeza Lekšeta, simfonični orkester Glasbene šole Krško in Fantje z vseh vetrov. Program je povezovala Tanja Vidic Goršak, za humor je poskrbel Klobasekov Pepi. Med posebnimi gosti je bil tudi Franci Smrekar, ki se je na koncertu skupaj z vsemi prisotnimi spomnil žalostnega glasbenega leta in tistih, ki so pustili v slovenski glasbi poseben pečat. Ob tej priložnosti so poskrbeli tudi za blagoslov mladega vina, ki ga je opravil leskovški župnik Ludvik Žagar.

Toni je v teh letih priredil številne venčke, napisal je precej besedil, prav tako je prispeval glasbo in aranžma ter izšolal več kot 1000 učencev. Vključil se je v Društvo piscev besedil slovenske narodno-zabavne glasbe. Zanimivo sceno je tudi tokrat pripravil Guni Fabjančič iz Brestanice, ki bo drugo leto praznoval 50-letnico ustvarjanja.

Koncert so sklenili z Avsenikovo Na Golici. Na prireditvi je vsak obiskovalec našel nekaj zase, saj je bila glasba zelo raznolika in za vse glasbene okuse. Obiskovalci so bili nad koncertom zelo navdušeni. Nastopajoče so nagradili z dolgim aplavzom.

H. M.

Galerija

_zzzzkon (1)
_zzzzkon (10)
_zzzzkon (11)
_zzzzkon (12)
_zzzzkon (13)
_zzzzkon (14)
_zzzzkon (15)
_zzzzkon (16)
_zzzzkon (17)
_zzzzkon (18)
_zzzzkon (19)
_zzzzkon (2)
_zzzzkon (20)
_zzzzkon (21)
_zzzzkon (22)
_zzzzkon (23)
_zzzzkon (24)
_zzzzkon (25)
_zzzzkon (26)
_zzzzkon (3)
_zzzzkon (4)
_zzzzkon (5)
_zzzzkon (6)
_zzzzkon (7)
_zzzzkon (8)
_zzzzkon (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava