Slavnostno odprli novo igrišče znanja in druženja v Dobličah

13.11.2019 | 12:30

Slavnostno odprli novo igrišče znanja in druženja v Dobličah
Slavnostno odprli novo igrišče znanja in druženja v Dobličah
Slavnostno odprli novo igrišče znanja in druženja v Dobličah

Nosilec operacije RIC Bela krajina in partnerji operacije Občina Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče, Športno društvo Dobliče in Prostovoljno gasilsko društvo Dobliče so v soboto, 9. novembra 2019, v Dobličah nasproti gasilskega doma ob prisotnosti številnih krajanov slovesno predali namenu novo igrišče znanja in druženja v Dobličah.

Otvoritveni trak so prerezali župan Občine Črnomelj g. Andrej Kavšek, predsednik KS Dobliče g. Martin Vrtin in predsednik ŠD Dobliče g. Uroš Butala.

Novo večnamensko igrišče je urejeno na javnem prostoru s površino 665 kv. m., ki ga je zagotovila KS Dobliče. Igrišče v Dobličah sestavljajo travnata površina z grmovnicami, otroška igrala, balinišče, zeliščni vrt, urbana oprema (klopi, ograja, smetnjak, vrata) in informativna tabla o KS Dobliče.

Nova investicija v naselju Dobliče je pomembna pridobitev za KS Dobliče, saj so krajani pridobili nov skupni prostor za potrebe vasi in lokalnega prebivalstva, za srečevanja generacij in izmenjevanje znanja, kar bo posledično krepilo lokalno zavest, o kateri je na otvoritvi govoril tudi župan Občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek.

Predsednik KS Dobliče g. Martin Vrtin in predsednik gradbenega odbora g. Franc Panjan sta v nagovoru spodbudila krajane k aktivni uporabi igrišča ter povabila krajane na številne izobraževalne aktivnosti v  prihajajočem letu, ki jih bo izvedel partner projekta Knjižnica Črnomelj.

Slovesno otvoritev so s kulturnim programom popestrili Otroška folklorna skupina Dragatuš, mladi recitatorji iz Doblič in harmonikar Matevž Banovec.

Za finančno konstrukcijo izvedbe projekta je Občina Črnomelj namenila 63.546,17 EUR, od tega je 42.513,55 EUR sofinancirano iz naslova EKSRP. Krajevna skupnost Dobliče je namenila 8.000,00 EUR za dodatne ureditve. Celotna vrednost operacije znaša 109.859,27 EUR, od tega je zagotovljeno programsko financiranje EKSRP v višini 76.749,98 EUR. Preostanek vrednosti operacije bo namenjen za izvedbo aktivnosti in dogodkov, nabavo materialov, pripravo brošure o Dobličkem vodovodu, snemanje dogodkov ter izdelavo predstavitvenega filma ipd. Investicija in aktivnosti se izvajajo v sklopu projekta »Igrišče znanja in druženja v Dobličah«, ki je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). 

RIC Bela krajina

Galerija

_zzzzzdoblice (1)
_zzzzzdoblice (10)
_zzzzzdoblice (11)
_zzzzzdoblice (2)
_zzzzzdoblice (3)
_zzzzzdoblice (4)
_zzzzzdoblice (5)
_zzzzzdoblice (6)
_zzzzzdoblice (7)
_zzzzzdoblice (8)
_zzzzzdoblice (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

16.11.2019Oceni vl 

Za čestitati je Dobličanom, pravi prist k rabi javnega prostora. Več deležnikov pri projektu, več zainteresiranih za uporabo. Pred leti je bilo moderno zgraditi v vsaki vasi igrišče, ki danes več ali manj samevajo. Čim večji živžav želimo Dobličanom. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava