FOTO: Nova zobozdravstvena ambulanta v Radečah

9.11.2019 | 11:20

FOTO: Nova zobozdravstvena ambulanta v Radečah
FOTO: Nova zobozdravstvena ambulanta v Radečah
FOTO: Nova zobozdravstvena ambulanta v Radečah

V sončnem petkovem dopoldnevu sta znana radeška zobozdravnika, zakonca Domen Gros in Mateja Kovačič Gros odprla vrata njune zobozdravstvene ambulante. Zemljišče zanjo sta kupila februarja 2016, z gradnjo objekta začela oktobra 2017 in z letošnjim novembrom ponudila otrokom in odraslim celovito zobozdravstveno obravnavo, storitve in oskrbo.

Otvoritvene in pozdravne besede sta namenila županu Občine Radeče, Tomažu Režunu in direktorici radeške občinske uprave, Marjetki Lipec ter obiskovalcem, katerih se je včeraj zbrala zavidljiva množica - tako občanov kot tudi posameznikov, ki pomembno sooblikujejo družbeno in društveno življenje radeškega območja.

Za glasbeni vložek sta poskrbela njuna otroka, Gal (na klavirju) in Zarja (na flavti), ki sta skupaj z najmlajšo Ajdo pravzaprav bila pomemben dejavnik pri odločitvi, da zakonca Gros poskusita s pisanjem lastne zgodbe; predvsem Mateja si je namreč želela delo bližje domu, da bi lahko več časa, ki po delavnikih ostane, preživela z odraščajočimi otroki.

Ordinacija, ki zaenkrat ponuja le samoplačniške zobozdravstvene storitve, težnje pa se seveda gibljejo tudi v smeri koncesijskega delovanja (na stroške, ki jih uporabnikom krije zdravstvena zavarovalnica), se lahko pohvali s sodobno opremo, katere ena tretjina, v skupni vrednosti 40.000 EUR, je bila pridobljena z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Mateja Kovačič Gros in Domen Gros sta prerez traku izvedla, ne s škarjami, s katerimi otvoritve izvaja večina, pač pa s skalpelom ter tako poskrbela za edinstveno odprtje objekta, katerega že obiskujejo občani Radeč, interesenti za koriščenje njunih zobozdravstvenih storitev pa prihajajo tudi iz drugih regij Slovenije ter celo iz tujine.

V ta namen načrtujeta v naslednji fazi njune poslovne zobozdravstvene poti opremiti tudi dva apartmaja v pritličju stavbe, da bi z možnostjo prenočitve omogočila uporabnikom prihranek na času in potnih stroških ter odkrivanje lepot radeškega območja.

Sledila je njuna zahvala družini, poslovnim partnerjem in zobnima asistentkama, Aniti Akerman Kolander in Klavdiji Metelko, ki ob zakoncema Gros v zobotehničnem in administrativnem smislu skrbita za uspešno in tekoče delo.

Po otvoritvi ni manjkalo zdravic s šampanjcem, kot taki priložnosti tudi pritiče, nato pa so bili po številnih stiskih rok v znamenje čestitk in želja po uspešni poslovni poti, vsi povabljeni na ogled notranjosti, kjer so imeli obiskovalci možnost sesti na stol, si ogledati opremo in tudi zastaviti kakšno vprašanje.

Med drugim je ena od obiskovalk bila deležna predstavitvene uporabe intraoralnega skenerja, ki nadomešča klasičen odtis čeljusti ter kaže na pomemben premik v smer digitalnega zobozdravstva.

Sledilo je druženje ob klepetu in zakuski, novoodprta zobozdravstvena ordinacija pa je v sklopu otvoritvenega dneva odprtih vrat sprejemala večinoma domače goste vse do 18.ure.

Doroteja Jazbec

Galerija

_zzzzzobo (01)
_zzzzzobo (02)
_zzzzzobo (03)
_zzzzzobo (04)
_zzzzzobo (05)
_zzzzzobo (06)
_zzzzzobo (07)
_zzzzzobo (08)
_zzzzzobo (09)
_zzzzzobo (10)
_zzzzzobo (11)
_zzzzzobo (12)
_zzzzzobo (13)
_zzzzzobo (14)
_zzzzzobo (15)
_zzzzzobo (16)
_zzzzzobo (17)
_zzzzzobo (18)
_zzzzzobo (19)
_zzzzzobo (20)
_zzzzzobo (21)
_zzzzzobo (22)
_zzzzzobo (23)
_zzzzzobo (24)
_zzzzzobo (25)
_zzzzzobo (26)
_zzzzzobo (27)
_zzzzzobo (28)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava