Še zadnje rezanje traku ob semiškem prazniku - nov asfalt v dveh vaseh

9.11.2019 | 14:30

Še zadnje rezanje traku ob semiškem prazniku - nov asfalt v dveh vaseh

V torek je bila v Nestoplji vasi še zadnja otvoritev v sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič, in sicer otvoritev prenovljene ceste v vaseh Nestoplja vas in Brezje pri Vinjem Vrhu.

Kulturni program otvoritve so pripravili vaščani.

Zbrane je nagovorila županja Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je bil že pred leti izdelan prioritetni vrstni red obnov občinskih cest in ravno odsek ceste proti Brezju pri Vinjem Vrhu je izkazoval visoko potrebo po sanaciji, sledila pa mu je še prenova ceste proti Nestoplji vasi.

V sprejetem proračunu sprva ni bila predvidena ureditev v tem delu občine, saj so bila sredstva namenjena za obnovo kuhinje v vrtcu. Ker pa izvajalec zaradi visokih ponudb ni bil izbran, so bila prosta povratna sredstva po 23. členu ZFO preusmerjena v prenovo ceste v vaseh Nestoplja vas in Brezje pri Vinjem Vrhu. Z javnim razpisom so bila dela oddana podjetju CGP d.d. iz Novega mesta.

Preplaščeno je bilo skupaj 1.350 m poti od Brezja pri Vinjem Vrhu do Nestoplje vasi ter po samih naseljih v povprečni širini 3 m, na novo pa asfaltirano še 290 m makedamskih odsekov. Celotna vrednost investicije skupaj z gradbenim nadzorom je znašala 143.920,80 EUR.

Novo pridobitev je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, županja Polona Kambič pa je investicijo skupaj s Pečavar Martinom in Bukovec Rokom uradno predala namenu.

Občina Semič

Galerija

_zzzzzzasfalt (1)
_zzzzzzasfalt (2)
_zzzzzzasfalt (3)
_zzzzzzasfalt (4)
_zzzzzzasfalt (5)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

12.11.2019Oceni primoz 

Županja izpostavlja "pred leti izdelan prioritetni vrstni red obnov občinskih cest". Svetniška koalicijska lista Ni Nam Vseeno pa je v svojem promocijskem predvolilnem letaku zapisala: "Zagotavljanje boljše prometne varnosti in učinkovitejše označevanje nevarnih odsekov, predvsem šolskih poti in avtobusnih postajališč (Nestoplja vas, Starihov vrh, Štrekljevec)"...

12.11.2019Oceni primoz 

... toda nevarno nestopeljsko avtobusno postajalisce ni niti oznaceno niti nista postavljena nadstreška! Kako to? Lepo prosim za javno objavo tega "prioritetnega vrstnega reda obnov občinskih cest" z vsemi kriteriji, ki določajo vrstni red, da se prepreči podobne napake.

12.11.2019Oceni primoz 

Pa še to: Štrekljevec že več desetletij čaka na svoje avtobusno postajališče, ki ga je predtem že imel (obljuba o novem lepšem boljšem in varnejšem). Ali ima semiška županja ga. Kambič v rokavu tudi seznam "prioritetnega vrstnega reda obnov avtobusnih postajališč". Prosim za javno objavo tudi tega. Hvala!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava