V živo: MRFY akustik Jesenska pravljica, Galerija Simulaker Novo mesto

9.11.2019 | 20:00

Galerija Simulaker, Vrhovčeva ulica 1, Novo mesto

Sobota, 09. november 2019 ob 20. uri

Vabimo vas na ekskluziven akustični koncert skupine MRFY, ki bo v soboto, 9. novembra 2019 ob 20. uri v Galeriji Simulaker. Kar morate vedeti o dogodku, so povedali sami, seveda povsem v svojem slogu:

*DOBAR DAN …(pšššt)… NOVO MESTO*

Evo nas mrfačine zopet pregnjačimo ulično meglo s kastanjeto. Kostanjeve barve opisujejo našo namero in nje priložnost. JESENSKA PRAVLJICA je milorečeno bajka. Post-apokaliptični vzpon gurmanov 21. stoletja, odraščanje, zahrbtno spotikanje bivših sošolcev in rojevanje otrok prijateljev porok.

Mi smo drugačne volje. Ne da bi se s tem hvalili. Ali da bi kakšno resno željo potešili. Globoko… v sebi smo otroci, ki se igrajo in mislijo, da znajo. Toda, če si sam izmisliš igro in pravila, potem je ni šole, ki bi te pravilno naučila, niti da bi te spodbudila. Za vse si torej sam, včasih up, včasih down, pa venomer velja, da dokler ljubezni polno rdeče cvetje cveti, šumi, raste in ustvarja, bo nekdo, ki ponavadi gre zgolj mimo, se ustavil in vprašal, kaj neki mu srce razbija, kakšna je to čarovnija, kje je ljubav iz Pariza več kot 15 let nazaj, ko je bil še v srednji šoli. Pač glej… vsak ma svoj šiht. Vsak ma svoj dopust. Plusi minusi, jin jang, ena nula. Lula

*VSE KAR MORATE VEDETI O MRFY AKUSTIK*

Drugače je kot elektrik valda. Malo bolj chill, pa bolj muzikalično, preprosto in umirjeno. Smo se že srečevali s tovrstnimi predelavami. Lansko leto smo bili celo povabljeni na Izštekane RTV Val202 Jure Longyka. Izdali smo tudi Izštekano plato. Materiala je veliko. Imamo tudi kar nekaj komadov, ki jih igramo samo akustično. Vprašte koga k je bil letos na Castlu pa vam bo povedal. Tudi priredbe igramo od npr. Neila Young pa Bob Dylana. Ful se bomo potrudil, da bo lep ambient, dobr sound & lučke, da bomo igral smoother than a mothafukka in da se bomo vsi počutili prijetno. To je ubistvu point tega dogodka. Da se vsi počutmo ful dobr.