Posavski vinarji prejeli najvišja odličja na ocenjevanju 22. Slovenskega festivala vin

8.11.2019 | 12:40

Posavski vinarji prejeli najvišja odličja na ocenjevanju 22. Slovenskega festivala vin

Vinorodna dežela Posavje je ena od treh slovenskih vinorodnih dežel, ki iz manj prepoznavne hitro prodira v sam vrh slovenske vinske ponudbe! Le-to poleg vedno več uveljavljenih blagovnih znamk dokazujejo tudi številna prejeta priznanja vinom posavskih vinarjev, ki na mnogih domačih in mednarodnih ocenjevanjih dosegajo odlične rezultate!

V torek so bila v Ljubljani podeljena priznanja ocenjevanja 22. slovenskega festivala vin, najvišja odličja so prejeli tudi trije posavski vinarji.

Med penečimi vini je 1. mesto dosegla penina Prestige Extra brut 2013 iz kleti Istenič iz Stare vasi pri Bizeljskem, med penečimi vini rosé pa 1. mesto penina Gourmet Rosé brut 2015, prav tako iz kleti Istenič, 2. mesto pa penina Joker Zara iz vinske kleti Kozinc iz Dolnjih Impolj pri Studencu.

Med belimi mirnimi vini je 1. mesto doseglo vino Chardonnay 2015 Marjana Jeleniča - vina Jelenič iz Kostanjevice na Krki, to vino je obenem doseglo tudi najvišjo oceno med vsemi ocenjenimi vini na festivalskem ocenjevanju!

Vina lahko okusite tudi na 22. Slovenskem festivalu vin 14. in 15. 11. v Cankarjevem domu v Ljubljani (http://slovenskifestivalvin.si/), kjer se bo skupaj predstavilo kar 17 vinarjev iz vinorodne dežele Posavje.

V okviru festivala bodo potekale tudi zanimive delavnice (tudi s predstavitvijo projektov Modra frankinja in Okusi Posavja), na katere pa se morate predhodno prijaviti: https://slovenskifestivalvin.si/program/

Rok Petančič

Galerija

_zzzzzvino (01)
_zzzzzvino (02)
_zzzzzvino (03)
_zzzzzvino (04)
_zzzzzvino (05)
_zzzzzvino (06)
_zzzzzvino (07)
_zzzzzvino (08)
_zzzzzvino (09)
_zzzzzvino (10)
_zzzzzvino (11)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava