AVDIO: Anzulović: Krka je moj klub, rešitev bomo našli

8.11.2019 | 10:00

Vladimir Anzulović se je včeraj že predstavil igralcem.

Vladimir Anzulović se je včeraj že predstavil igralcem.

Članska ekipa KK Krka ima novega trenerja. Na to mesto je bil imenovan 41-letni Vladimir Anzulović, ki je včeraj dopoldan z ekipo že opravil prvi trening. Anzulović je na tem mestu nadomestil Simona Petrova.

Vnovičen debi 11.11.

Uprava kluba verjame, da bodo igralci pod taktirko novega trenerja vnovič poskrbeli za vesele in prijetne trenutke vseh, ki navijajo in podpirajo KK Krka. Prva priložnost bo že v ponedeljek, 11.11., ko v 6. krogu Lige ABA v Novo mesto prihaja Mega Bemax.

„Ko sem dobil vabilo iz KK Krka, nisem preveč razmišljal, čeprav sem imel neke druge načrte za to leto. Krka je moj klub. Če klub potrebuje pomoč, sem vedno tu, da pomagam. Nenazadnje sem v klubu deloval skoraj 10 let, bil sem trener in igralec. Situacija ni briljantna, a ni tako zahtevna, da ne bi našli rešitve,“ je ob imenovanju dejal novi strateg novomeške Krke.

Trener, igralec in vodja mladinskega pogona

Vladimir Anzulović že vrsto let živi v Novem mestu, kot trener je že deloval pri Krki. V sezoni 2011/2012 je kot pomočnik trenerja Nenada Trajkovića in nato Aleksandra Sekulića s Krko osvojil naslov prvaka Lige Telemach. Zatem je za dve leti odšel na Reko, kjer je kot glavni trener zelo uspešno vodil hrvaškega prvoligaša Kvarnerja in se z njim v obeh sezonah uvrstil v ligo za prvaka. V nadaljevanju je uspešno deloval v Šibeniku in Splitu, bil je tudi selektor hrvaške mladinske in univerzitetne reprezentance. V sezoni 2015/2016 je januarja 2016 na klopi Krke nadomestil Ivana Velića, z Anzulovićem pa je Krka postala zmagovalka pokala Spar. 

V KK Krka je vodil mladinski pogon, bil je tudi glavni trener črnomaljske Kolpe.

Anzulović je dvakrat kot igralec branil barve KK Krka – prvič v sezonah 2000/2001 in 2001/2002, ko je igral v Suproligi in Evroligi ter se uvrstil v finale Lige ABA, in v sezoni 2004/2005.

KK Krka
#MiSmoKrka

Zvočni zapisi

Vladimir Anzulovič o svoji novi nalogi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava