8. Startup vikend Novo mesto z rekordnim številom prijav

8.11.2019 | 09:25

8. Startup vikend Novo mesto z rekordnim številom prijav

V petek, 8. 11. 2019, in soboto, 9. 11. 2019, bo na Gimnaziji Novo mesto Novo mesto potekal 8. Startup Vikend Novo mesto, ki ga organizira Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z nosilci konzorcijskih šol Gimnazijo Novo mesto, Osnovno šolo Center in Osnovno šolo Grm.

Na tokratnem dogodku pričakujemo kar 80 osnovnošolcev in srednješolcev, kar je največ do sedaj.

Ekipe se bodo v dveh dneh naučile korakov sodobnega podjetništva in razvile lastne podjetniške ideje. Na začetku bodo mladi po sodobni metodi Design Thinking dobro preučili težave svojih ciljnih skupin in oblikovale osnovni produkt ali storitev, ki bo izhajala iz potreb teh skupin. Okoli te osnovne ideje se bo v nadaljevanju postavil poslovni model, ki ga bodo ekipe preverile na trgu, delno preko spleta, delno z intervjuvanja ljudi na terenu.

V sobotnem delu bodo ekipe oblikovale prototipe, se preko postavitve spletne strani ali oblikovanja profila na spletnih omrežjih predstavile ostalemu svetu in se naučile kratke predstavitve (pitcha).

Na zaključnem dogodku v soboto, 9. 11. 2019, ob 16. uri, se bodo najboljše ideje iz kategorij osnovnošolcev in srednješolcev predstavile komisiji lokalnih podjetnikov in podjetnic. Ti bodo ideje pokomentirali ter podali konkretne informacije za izboljšanje produktov. Komisija bo prav tako iz vsake kategorije izbrala po tri najboljše ideje.

Letošnji startup dogodek bo po številu udeležencev rekorden, saj pričakujemo kar 80 mladih nad katerimi bo bdelo 30 mentorjev. Sodelovalo bo 11 osnovnih in 4 srednje šole: OŠ Brusnice, OŠ Center, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Drska, OŠ Grm, OŠ Stopiče, OŠ Šentjernej, OŠ Škocjan, OŠ Šmihel, OŠ Vavta vas, OŠ Žužemberk, Ekonomska šola Novo mesto, Gimnazija Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija ter Šolski center Novo mesto.

Mlade zopet čakata dva nepozabna dneva pridobivanja znanja, razvoja svojih zamisli, druženja in zabave.

Startup vikend je le prvi korak ekip, ki bodo v tem šolskem delale na svojih podjetniških idejah. Preko krožkov po šolah, bodo v nadaljevanju svoje produkte nadgrajevali in v februarju jih bodo lahko ponovno predstavili na 2. Regijskem tekmovanju POPRI.

Simon Jeraj, vodja projektov
Razvojni center Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava