VIDEO: Pijte modro (frankinjo)

7.11.2019 | 14:15

VIDEO: Pijte modro (frankinjo)
VIDEO: Pijte modro (frankinjo)

Ansambel Posavski veseljaki, ponosno predstavljamo drugo avtorsko skladbo, polko »Pijte modro (frankinjo)«, za katero je nastal tudi nov videospot.

Ans. Posavski veseljaki kot pove že samo ime – prihajamo iz Posavja, natančneje iz Koprivnice, Brestanice in Studenca ter z glasbo širimo veselje med ljudi. Ansambel sestavljamo: Jernej Cvek, Anja Borovinšek, Dejan Novak in Boštjan Podgoršek.

Ob naključnem srečanju z vinarjem Lojzetom Kerinom (Vinarstvo Kerin) se je čisto nepričakovano porodila ideja o predstavitvi modre frankinje in samega vinorodnega okoliša Posavje tudi v glasbeni obliki. Tako je nastala skladba »Pijte modro (frankinjo)«, za katero je besedilo prispeval Matej Kocjančič, melodijo pa Marjan Turk. Pesem predstavlja, kako modra frankinja že stoletja združuje celotno regijo Posavje, hkrati pa govori tudi, da je potrebno piti modro in z mero.

Za glasbeno produkcijo je poskrbel Studio Hribar, za video produkcijo pa TV Veseljak. Videospot je bil ustvarjen v vinorodnem območju Posavje, natančneje v idilični Hiši frankinje Kerin v Straži pri Krškem. Glavna vloga v zgodbi je bila dodeljena štirim prijateljem, muzikantom, iz različnih posavskih ansamblov.

Posavski veseljaki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava