40 gasilcev v boj z rdečim petelinom na Svibnem

7.11.2019 | 09:45

40 gasilcev v boj z rdečim petelinom na Svibnem

Na zadnjo oktobrsko soboto so skorajda vsem operativnim gasilcem v občini Radeče hkrati zazvonili pozivniki, s katerimi je bila naprošena pomoč pri posredovanju ob požaru na podružnični šoli na Svibnem.

K sreči je šlo le vajo GZ Radeče, sicer po kar nekaj let premora glede izvedbe operativnega delovanja v vadbenem smislu.

Ujma, ki se je razbesnela najbolj na območju Svibna, je po predpostavki povzročila požar na večstanovanjskem objektu ob tamkajšnji šoli, zaradi česar so svibenski gasilci, ki so bili prvi na kraju dogodka, že pričeli z evakuacijo in gašenjem.

Ko so prispeli še gasilci iz PGD Radeče, je bila njihova prvenstvena naloga iskanje in reševanje dveh morebitnih ponesrečencev, ki sta bila tekom preštevanja prisotnih na zbornem mestu evakuacije, pogrešana.

Na pomoč so prihiteli še operativci iz PGD Jagnjenica, kateri so poskrbeli za dovoz prepotrebne gasilne vode, ki je je počasi že začelo primanjkovati, in zagotovili pomoč preostalim tovarišem na požarišču.

Iskra požara je zanetila manjši požar še na bližnjem kozolcu, katerega so gasili člani PGD Jagnjenica s pomočjo PGD Radeče, za nameček pa je krajan, ki stanuje blizu šole, popravljal strešno kritino, katero je neurje poškodovalo in medtem padel z višine; tudi njega so oskrbeli vrhovški gasilci.

40 gasilcev (med njimi sta bili tudi dve članici) iz vseh štirih društev GZ Radeče je tako v slabi uri, kolikor je vaja trajala, imelo kaj početi, da so ukrotili rdečega petelina in pripravili poškodovance za varen transport v nadaljno zdravstveno oskrbo.

Doroteja Jazbec / Vir: vodja intervencije (vaje), poveljnik GZ Radeče, Karl Klembas
Foto: Rado Mrežar

Galerija

_zzzzzzzgasilci (01)
_zzzzzzzgasilci (02)
_zzzzzzzgasilci (03)
_zzzzzzzgasilci (04)
_zzzzzzzgasilci (05)
_zzzzzzzgasilci (06)
_zzzzzzzgasilci (07)
_zzzzzzzgasilci (08)
_zzzzzzzgasilci (09)
_zzzzzzzgasilci (10)
_zzzzzzzgasilci (11)
_zzzzzzzgasilci (12)
_zzzzzzzgasilci (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava