Magda Kastelic Hočevar: Ustvarjalnost je odsev njene duše

6.11.2019 | 11:55

Magda Kastelic Hočevar: Ustvarjalnost  je odsev njene duše
Magda Kastelic Hočevar: Ustvarjalnost  je odsev njene duše

Srečanje z gospo Magdo Kastelic Hočevar bo še dolgo zvenelo v nas, članih Univerze za starejše pri RIC-u Novo mesto. Gospa Jožica Brezovar je čutila, da jo moramo spoznati, zato jo je pripeljala med nas na Četrtkovo srečanje. Upokojena, predana učiteljica je 34 let delala v šoli v Žužemberku in bila pobudnica mnogih kulturnih dogodkov, raziskovalnih nalog in prelepih večerov v gradu. V najlepših letih ustvarjanja jo je obiskal gospod Parkins in ji odvzel moč in voljo. Trda borka za vse dobro ni popustila in korajžno sprejema tegobe. Vmes pa ustvarja: piše pesmi, kar štiri knjige je izdala, dela nakit, voščilnice, poslikava svilo, izdeluje torbe. Je urednica revije Trepetlika, glasila bolnikov parkinsove bolezni. Napiše uvodnik, sestavi križanko, doda še svoje pesmi. Je dober ambasador bolezni in v tujini predstavlja svoj boj z njo osebno ali z videospotom.

Koliko energije in volje ima! Prenaša optimizem in dobroto na vse, s katerimi se srečuje. Njen krog prijateljev je velik. Spremljajo jo na njenih nastopih in prinašajo še dodatno energijo v dogodek. Prebrali so tudi njene pesmi in povedali veliko lepega o njej. Napolnila je baterije tudi nam, ki sedaj vemo, da se ne smemo predati in vdati.

Sreča je srečevati take ljudi! Redki so in bogatijo svet in budijo upanje in korajžo. Tako dobro podprti z voljo do lepot življenja smo hvaležni, da smo jo spoznali in ji želimo vse dobro!

Zapisala Lizika Vardijan
fotografije Ivana Parovel, obe članici Univerze za starejše in Helena Murgelj, prijateljica naše gostje

Galerija

_zzzzzzzric (01)
_zzzzzzzric (02)
_zzzzzzzric (03)
_zzzzzzzric (04)
_zzzzzzzric (05)
_zzzzzzzric (06)
_zzzzzzzric (07)
_zzzzzzzric (08)
_zzzzzzzric (10)
_zzzzzzzric (11)
_zzzzzzzric (12)
_zzzzzzzric (9)
_zzzzzzzzric (1)
_zzzzzzzzric (2)
_zzzzzzzzric (3)
_zzzzzzzzric (4)
_zzzzzzzzric (5)
_zzzzzzzzric (6)
_zzzzzzzzric (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava