VIDEO: Kako pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah?

18.10.2019 | 14:35

Ksenija Funa

Ksenija Funa

VIDEO: Kako pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah?

Jesen zaradi novih šolskih obveznosti prinese veliko skrbi otrokom, njihovim staršem in učiteljem. Na OŠ Grm Novo mesto, je v torek, 15. oktobra, podružnica društva Bravo Novo mesto pripravilo predavanje o pomoči otroku pri učenju in domačih nalogah. Predavanje je imelo zgovoren naslov "Na pomoč! Ne znam pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah!"

Predavala je profesorica defektologije Ksenija Funa. Na Centru za korekcijo sluha in govora Portorož je zaposlena 17 let. Do zdaj je poučevala kot razredna učiteljica in predmetna učiteljica otrok z govorno-jezikovno motnjo in specifičnimi učnimi težavami. Zadnja leta dela z omenjenimi učenci individualno, na srednji šoli pa dijakom nudi dodatno strokovno pomoč. Predavateljica se nenehno izobražuje in znanje deli na svojih predavanjih za učitelje, druge strokovne delavce in na predavanjih za starše. V podružnici Bravo Obale in Krasa aktivno deluje od njene ustanovitve naprej.

Predavanje je bilo namenjeno predvsem staršem, ki imajo otroke s specifičnimi učnimi težavami (SUT). Spoznali so nekaj načinov pomoči, da bodo popoldnevi doma bolj sproščeni in manj naporni za otroka in zanje. Vsebine so bile podkrepljene z osebnimi izkušnjami predavateljice, saj je mama deklice s specifičnimi učnimi težavami. Več v video prispevku spodaj.

Miran Klevišar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava