Mlada portugalka v Beli krajini

18.10.2019 | 11:00

Mlada portugalka v Beli krajini
Mlada portugalka v Beli krajini
Mlada portugalka v Beli krajini
Mlada portugalka v Beli krajini

Ljubitelji jeseni, trgatve, vinskih dogodkov in zabave se vsako leto vse raje vračajo v Belo krajino. Ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami, dežela zablesti v jesenskih barvah. V soboto, 19. oktobra 2019, bo Društvo vinogradnikov Metlika v sodelovanju s TD Vigred Metlika v starem mestnem jedru že enajstič zapored pripravilo vinski festival Mlada portugalka, ki v popoldanskih in večernih urah pritegne številne Belokranjce,  pa tudi obiskovalce iz vseh koncev Slovenije.

Prireditveni prostor:  Staro mestno jedro Metlika

Metlika, sobota, 19. 10. 2019

»Posebnost portugalke je, da v zgolj nekaj tednih iz mošta dozori v mlado vino ter ponuja takojšnje užitke. Mlado vino je sveže, lahkotno pitno in sortno aromatično v vonju. Ko se prične družiti s pečenimi kostanji, se zgodi prava mala čarovnija.«

Že v zgodnjih popoldanskih urah bodo pred metliškim gradom pripravili običaj trganja potomke najstarejše trte modre kavčine z mariborskega Lenta, ki raste pred metliškim gradom. Trgatev poteka po starih običajih, grozdne jagode ročno stisnejo in jih ločijo od pecljev. Nato se bo prireditev preselila na Mestni trg, dogajanje pa bo potekalo po ustaljenih običajih iz preteklih let. Z gostoljubnimi Belokranjci se boste lahko družili pozno v noč.

TD Vigred Metlika

Zvočni zapisi

Predsednik društva vinogradnikov Metlika Janez Stopar

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.10.2019Oceni vl 

Vse dobro želim belokranjskim vinogradnikom in lepo jih bo videti skupaj iz vseh treh občin.(vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava