Fotografska razstava v Tržišču

16.10.2019 | 10:20

Fotografska razstava v Tržišču
Fotografska razstava v Tržišču
Fotografska razstava v Tržišču

Turistično društvo Tržišče je že šesto leto zapored pripravilo sklop prireditev poimenovan »Jesen na vasi«. V petek, 11. oktobra, smo se zbrali v Kulturni dvorani Tržišče, kjer je bila na ogled razstava čudovitih fotografij iz naše krajevne skupnosti skozi oči domačih avtorjev.

Večer so s svojimi nastopi obogatili učenci OŠ Tržišče. S svojim energičnim nastopom so navdušile še članice Mažoretnega društva Šentjanž, skupina Junior. Prireditev je povezovala Milena Knez, predsednica TD Tržišče. Zbrane je nagovoril tudi predsednik KS Tržišče Janez Virant.

Sledila je razglasitev treh najboljših fotografij, ki sta jih zbrala in obdelala Nevenka Flajs in samostojni fotograf Mitja Bostner, ki s svojimi nasveti in izkušnjami že vrsto let spremlja naše ljubitelje fotografije. Tokrat so nagrade za svoje izvirne fotografije prejeli Marjan Papež, Stane Markovič in kot najboljši Mario Skušek. Izbrane fotografije krasijo tudi novi koledar TD Tržišče, avtorice Nevenke Flajs.

Poleg fotografske razstave pa so bile na ogled tudi slike domačega samouka Jureta Tratarja iz Zgornjih Mladetič. Z barvicami in akvareli v prostem času ustvarja zanimive živalske potrete, slike tihožitja in portrete ljudi.

Večer smo zaključili s pogostitvijo, ki so jo pripravile članice društva Aktiva kmečkih žena Tržišče za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Zahvala gre tudi Petri Knez, ki je pripravila domiseln aranžma v kulturni dvorani.

Iskrena hvala vsem avtorjem fotografij, ki so sodelovali v nagradnem natečaju. Že danes povabljeni vsi ljubitelji fotografije, da skozi celo leto pridno beležite utrinke in dogodke v našem kraju in v čim večjem številu sodelujete v naslednjem fotografskem natečaju.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

_zzzzzzctr (1)
_zzzzzzctr (2)
_zzzzzzctr (3)
_zzzzzzctr (4)
_zzzzzzctr (5)
_zzzzzzctr (6)
_zzzzzzctr (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava