Druženje generacij s plesnimi koraki

16.10.2019 | 09:00

Druženje generacij s plesnimi koraki
Druženje generacij s plesnimi koraki

V sredo, 9. 10., smo na OŠ XIV. divizije Senovo imeli športni dan – PLES NAS ZDRUŽUJE. Ni bil običajen športni dan, saj je bil obenem dan odprtih vrat šole. Našo letošnjo prednostno nalogo, Šola – vez generacij znanja in sodelovanja, smo plemenitili na poseben način.

Z dejavnostmi smo pričeli ob 11.30. Tri šolske ure smo namenili pripravi na nastop, od prvih plesnih korakov do končne koreografije. Učenci vsakega razreda so pripravili po eno skupno točko pod mentorstvom strokovnih delavcev in plesnih učiteljev Plesnega kluba Lukec Krško. Iz učilnic, avle, telovadnice in športne dvorane je odmevala različna glasba, ki je narekovala plesne korake, poskakovanje, ploskanje, predvsem pa prijetno druženje. Malo po 14. uri smo se zbrali v športni dvorani, kjer smo izvedli generalno vajo pred nastopom in drug drugemu pokazali, kaj smo se naučili. Ob 15. uri so se nam pridružili starši, stari starši, prijatelji. Nagovoril nas je ravnatelj in zaželel prijetno druženje generacij ob plesnih korakih. Najprej so zaplesali prvošolci, za njimi so se zvrstili učenci vseh razredov. Uživali smo ob čudovitih skupinskih plesnih točkah. V res pravo plesišče pa se je dvorana spremenila ob zaključni točki, ki smo jo odplesali vsi: učenci, mentorji in obiskovalci. Ob odlični animaciji in mentorstvom gospoda Sebastijana smo se naučili koreografijo na himno Plesnega kluba Lukec Zaplešimo zdaj vsi. Ples je povezal generacije v znanju plesnih korakov skozi prijetno druženje.

Spoštovani starši in ostali obiskovalci, veseli nas, da ste se nam pridružili v tako velikem številu. Verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje. Priložnosti za sodelovanje in druženje bo veliko, zato imamo možnosti, da vez znanja in sodelovanja nenehno utrjujemo in nadgrajujemo.

Hvala plesnim učiteljem Plesnega kluba Lukec za sodelovanje in prenos znanja iz sveta plesa iz generacije v generacijo.

Preživeli smo nadvse prijetne, poučne in zabavne ure, polne glasbe, plesa in druženja.

Novinarski krožek

Galerija

_zzzzzzzples (1)
_zzzzzzzples (2)
_zzzzzzzples (3)
_zzzzzzzples (4)
_zzzzzzzples (5)
_zzzzzzzples (6)
_zzzzzzzples (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava