Slovenija po remiju z Nemci ohranja realne možnosti za napredovanje 

16.10.2019 | 08:40

Nemčija : Slovenija

Nemčija : Slovenija

Slovenska reprezentanca

Slovenska reprezentanca

Slovenija je imela včeraj na svetovnem prvenstvu Socca World Cup 2019 verjetno eno boljših priložnosti, da premaga Nemčijo in ji vrne za lanskoletno osmino finala, kjer je bila nesrečno izločena. Kljub veliki želji našim malonogometašem to ni uspelo, so pa s končim izidom s 3:3 iztržili pomembno točko pred četrtkovo tekmo proti Romuniji. Za Nemce je to po porazu proti Madžarski že drugi remi, kar pomeni, da se bo od tekmovanja poslovila. Za Slovenijo sta zadela Jure Kandare in Aleks Malivojević, en zadetek pa je z avtogolom podaril J. Assauer. 

Slovenci so tekmo pričeli izjemno borbeno in Nemcem niso velikokrat pustili do žoge. V 6. minuti je nasprotnikovo mrežo zatresel Jure Kandare in poskrbel za veselje na slovenski klopi. V 8. minuti je po prekršku moral za dve minuti na klop F. Hanke, Slovenija pa kljub igralcu več na igrišču ni izkoristila priložnosti za zadetek. V 15. minuti je J. Assauer napravil katastrofalno napako in žogo z glavo nerodno podal svojemu vratarju, ta pa je ni ujel in tako je Slovenija vodila z 0:2. Nemci so se po tej napaki hitro pobrali in v 17. minuti z zadetkom M. Frickeja poskrbeli za zmanjšanje slovenskega vodstva. Minuto pred koncem prvega polčasa je nemška vrsta izenačila na 2:2, kar je v reprezentanco Slovenije vneslo nemir. V drugem polčasu sta obe ekipi iskali priložnosti za vodstvo. Za Slovenijo je bil za 2:3 v 29. minuti uspešen Aleks Malivojević. Kolena so se Sloveniji zašibila v 33. minuti, ko je bil zaradi prekrška za dve minuti na klop poslan napadalec Andraž Šepic. Nemci so močno pritiskali, vendar so uspeli izenačiti na 3:3 šele v 36. minuti po zadetku M. Frickeja.

Za Slovenijo je branil Urban Bajc, ki je prepričan, da želja po zmagi ni bila prevelika: »Odigrali smo približno tako, kot smo se dogovorili. Imeli smo veliko priložnosti, ki jih nismo znali izkoristiti. Lahko bi sicer pri tistem tretjem zadetku Nemcev bolje posredoval, vendar sedaj nimam kaj. Važno je, da nismo izgubili. Imamo 4 točke in še 6 jih je v igri. Mi se nobenega ne bojimo, vse spoštujemo in gremo v borbo. Dokler odločamo sami o sebi, ni še nič izgubljenega. Verjamem v fante, verjamem v to ekipo in mislim, da bomo dočakali to, po kar smo prišli, po napredovanje iz skupine.«

S. T.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava