Boštjan Preskar in Andraž Šepic že na prvi tekmi z zadetkoma za zmago nad Pakistanom

15.10.2019 | 10:20

Slovenska malonogometna reprezentanca

Slovenska malonogometna reprezentanca

Slovenska malonogometna reprezentanca je na prvi tekmi skupine H na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 z 1:5 ugnala reprezentanco Pakistana in si priigrala pomembne prve tri točke v skupini. Čeprav je Pakistan v primerjavi s preteklim svetovnim prvenstvom letos kakovostnejši, ga ni bilo za podcenjevati. Slovenija je v prvih 12 minutah zadela dvakrat, najprej je za veselje v 6. minuti poskrbel 18-letni Aleks Malivojević, nato pa v 12. minuti Andraž Šepic. Hladen tuš so Slovenci doživeli v 23. minuti, ko je mrežo vratarja Marka Kralja zatresel M. Waheed, a je že minuto kasneje razpoloženje z zadetkom dvignil kapetan Boštjan Preskar. Do konca tekme je Slovenija zadela še dvakrat, in sicer je nasportnikovo mrežo v 27. minuti najprej zatresel Neven Grah ter v zadnji, 40. minuti, Jure Kandare. Danes fante čaka pomembna druga tekma skupine proti aktualnim svetovnim prvakom Nemcem. Prenos tekme v živo bo potekal ob 17. uri na 1. kanalu Šport TV.

Po tekmi smo se pogovarjali z Aleksom Malivojevićem, ki je bil strelec prvega zadetka. »Danes je bilo pomembno zmagati, saj smo dobili pogum po zmagi z visokim izidom z 1:5. Prvi zadetek nam je dal veliko motivacije. Tudi po prejetem zadetku Pakistancev nismo podlegli pritiskom in smo še bolj pritisnili na gas in tako zasluženo zmagali to tekmo. Z dvignejnimi glavami gremo na naslednjo tekmo,« je povedal najmlajši reprezentant Aleks Malivojević.

Selektor Miran Vovk je bil po tekmi vidno zadovoljen: »Veliko smo vložili v priprave na to tekmo in presrečni smo, da se nam je to obrestovalo. S psihološkega vidika bo sedaj vseeno nekoliko lažje, čeprav nas čakajo težji nasprotniki. Vse bomo naredili, da nasprotnike presenetimo. Čestitke vsem igralcem in strokovnemu štabu za neverjetno povezanost na igrišču in izven njega.«

Simona Truden

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava