Rok Vidrih udeleženec prvih Svetovnih iger na plaži

15.10.2019 | 08:55

Rok Vidrih udeleženec prvih Svetovnih iger na plaži

Krilni košarkar KK Troti Rok Vidrih se kot član slovenske reprezentance v košarki 3x3 udeležuje prvih svetovnih iger na plaži (ANOC World Beach Games), ki med 12. in 16. oktobrom potekajo v Dohi. 20-letni Novomeščan jes tako še drugič v tem mesecu del slovenske izbrane vrste. V začetku oktobra je namreč Vidrih zastopal barve Slovenije na svetovnem prvenstvu za košarkarje do 23 let v košarki 3x3.

Rok Vidrih se sicer že nekaj let aktivno ukvarja tako s košarko kot košarko 3x3. Trotom se je pridružil pred začetkom sezone 2018/19 in bil pomemben člen pri obstanku v 2. SKL. Kot član slovenske izbrane vrste se je v košarki 3x3, novi olimpijski disciplini, širši javnosti predstavil leta 2017, ko je bil z mladinsko reprezentanco tretji na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

V skupinskem delu Svetovnih iger na plaži, ki jih sicer organizira Združenje nacionalnih olimpijskih komitejev, se Slovenija meri s Togom, Slonokoščeno obalo ter Katarjem. V drugi del tekmovanja se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake izmed štirih skupin.

RAZPORED ŠE PREOSTALIH TEKEM SLOVENIJE NA SVETOVNIH IGRAH NA PLAŽI:

Torek, 15. oktober, ob 18:10:

SLOVENIJA : KATAR

Z lepimi pozdravi,

Žoltasti Troti

Galerija

_zzzzzzztroti (1)
_zzzzzzztroti (2)
_zzzzzzztroti (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava