10-letno delo starejših gasilk PGD Dobravice

14.10.2019 | 12:20

10-letno delo starejših gasilk  PGD Dobravice

Svoj prvi nastop so imele 29.5.2009 na občinskem tekmovanju v Gradacu, kot edina ženska ekipa. Med gasilci so bile sprejete s simpatijami in radovednostjo, kako se bodo znašle med gasilskimi cevmi in ostalo opremo, saj večina od njih do takrat ni nikoli imela v rokah gasilskega orodja. Svojega izziva se niso ustrašile in pokazale so veliko vnemo in željo za nadaljnje delo. Takrat niso imele ne gasilskih oblek in ne znanja, a to jih ni zaustavilo.

Z vajami in vztrajnostjo so pod budnim očesom mentorja nabirale gasilske spretnosti. Kmalu so se pojavili prvi uspehi in prve zmage, ki so bile še večja motivacija za naprej. Udeleževale so se gasilskih tekmovanj po Beli krajini, Dolenjski, pa tudi na Gorenjsko stran so s ponosom in uspehom ponesle ime svojega društva.

Za vse to pa so morale žene, matere, babice, poleg tega, da so nekatere še redno zaposlene, vložiti veliko truda, odrekanja, potrpežljivosti in svojega prostega časa.

V 10. letih nastopanja skoraj po celi Sloveniji so imele 94 nastopov in med drugim domov prinesle 60 zmag. Nastopile so štiri krat na državnem prvenstvu, kjer so v močni konkurenci 50 ekip zasedle 3., 4., 6. in 12. mesto. Tudi letos so se z zmago na regijskem tekmovanju že petič uvrstile na državno prvenstvo.

Na tekmovanjih za belokranjski pokal pa so zmagale že šestič zaporedoma.

Poleg tekmovanj so se udeleževale tudi raznih delavnic, predavanj in pohodov. V ponos pa jim je bilo že dvakratno srečanje z najmlajšimi v vrtcu v Metliki, ob mesecu požarne varnosti.

Uspešno pa sodelujejo z vodstvom društva, ki ima tudi mlado člansko ekipo, ki je začela letos z vzpodbudnimi tekmovalnimi rezultati.

Grčman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava