FOTO: Dan zeliščarstva v Črnomlju in na Jugorju

12.10.2019 | 15:00

FOTO: Dan zeliščarstva v Črnomlju in na Jugorju
FOTO: Dan zeliščarstva v Črnomlju in na Jugorju
FOTO: Dan zeliščarstva v Črnomlju in na Jugorju

Tretji dan Dnevov zeliščarstva in razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov je potekal v Kulturnem domu Črnomelj in na Čebelarsko-zeliščnem učnem parku na Jugorju pri Metliki.

V dopoldanskem času so si razstavo sadja, zelišč in medenih izdelkov ogledali učenci od 1. do 4. razreda OŠ Mirana Jarca. Dijakinje iz Šolskega centra Novo mesto , program kozmetični tehnik so obiskale Čebelarsko-zeliščni učni park, pridobivale znanja o destilaciji sivke, izdelovale mazilo iz sivke in degustirale jedi z zelišči.

V popoldanskem času pa so pred Kulturnim domom in na medgeneracijskem vrtu ZIK Črnomelj potekali: tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč, sadja in medu, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica prikaza sejanja in sajenja zelišč, igrana zgodba za otroke z naslovom Jablana in predavanje o žganjekuhi.

Na otvoritvi Dnevov zeliščarstva in razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov so nastopili otroci iz Vrtca Črnomelj in FS Lepa Anka Črnomelj.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi likovno razstavo, kjer so na ogled izdelki otrok iz Vrtca Črnomelj in uporabnikov Varstveno delovnega centra Črnomelj.

Organizatorji dogodkov so ponudniki izdelkov iz zelišč, Sadjarsko društvo Bele krajine, Zavod Jabolko in ZIK Črnomelj. Čebelarsko društvo Črnomelj sodeluje pri razstavi sadja, zelišč in izdelkov iz medu.

Avtorica: Irena Bohte
Foto: ZIK Črnomelj

Galerija

_zzelisca (01)
_zzelisca (02)
_zzelisca (03)
_zzelisca (04)
_zzelisca (05)
_zzelisca (06)
_zzelisca (07)
_zzelisca (08)
_zzelisca (09)
_zzelisca (10)
_zzelisca (11)
_zzelisca (12)
_zzelisca (13)
_zzelisca (14)
_zzelisca (15)
_zzelisca (16)
_zzelisca (17)
_zzelisca (18)
_zzelisca (19)
_zzelisca (20)
_zzelisca (21)
_zzelisca (22)
_zzelisca (23)
_zzelisca (24)
_zzelisca (25)
_zzelisca (26)
_zzelisca (27)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

12.10.2019Oceni vl 

Prijetna prireditev od najmlajših do najstarejših. Zanimiva razstava zelišč, medu, pripravkov in seveda jabolk, pa še kaj se jwe našlo. Hvala organizatorjem. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava