Dnevi zeliščarstva v Beli krajini - jutri v KD Črnomelj sejem in izmenjava

10.10.2019 | 13:00

Dnevi zeliščarstva v Beli krajini - jutri v KD Črnomelj sejem in izmenjava
Dnevi zeliščarstva v Beli krajini - jutri v KD Črnomelj sejem in izmenjava
Dnevi zeliščarstva v Beli krajini - jutri v KD Črnomelj sejem in izmenjava

Včeraj, 9. oktobra, so se začeli Dnevi zeliščarstva v Beli krajini in vodeni ogledi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov. Za predšolske otroke iz Vrtca Črnomelj, osnovnošolce iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj in OŠ Loka Črnomelj ter uporabnike Varstveno delovnega centra Črnomelj je bil organiziran voden ogled razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov, predavanje o sadjarstvu, delavnica spoznavanja tradicionalne belokranjske prehrane, izdelovanje mila in spoznavanje drena ter njegove uporabnosti. Dogodki so potekali v Kulturnem domu Črnomelj.

Dnevi zeliščarstva v Beli krajini so se prvič organizirali leta 2017 na pobudo ponudnikov izdelkov iz zelišč, ki so se izobraževali na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj v različnih programih: zeliščar, ekološki kmetovalec, sadjar, prehranska samooskrba. ZIK Črnomelj je prevzel vlogo koordinatorja dogodkov. V letošnjem letu so k sodelovanju pristopili tudi Sadjarsko društvo Bele krajine in Zavod Jabolko. Pri pripravi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov pa tudi Čebelarsko društvo Črnomelj in Zeliščna kmetija Kočevar. Skupaj smo pripravili tridnevno dogajanje s področja zeliščarstva in sadjarstva.

Dogodki za predšolske otroke in učence bodo še v četrtek, 10. oktobra. V petek, 11. oktobra, od 16. ure dalje pa bodo v Kulturnem domu Črnomelj tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč in ekoloških pridelkov, predstavitve ponudnikov, zeliščarske delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica sejanja in sajenja zelišč ter predavanje o žganjekuhi.

Pridite in prinesite s seboj semena in sadike, ki jih boste lahko zamenjali na sejmu.

Irena Bohte

Galerija

_zelisca (1)
_zelisca (10)
_zelisca (11)
_zelisca (12)
_zelisca (13)
_zelisca (14)
_zelisca (15)
_zelisca (2)
_zelisca (3)
_zelisca (4)
_zelisca (5)
_zelisca (6)
_zelisca (7)
_zelisca (8)
_zelisca (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.10.2019+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Pridemo! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava