Predavanje dr. Lucije Grahek "Pezdirčeva njiva pod Kučarjem"

10.10.2019 | 09:45

Predavanje dr. Lucije Grahek "Pezdirčeva njiva pod Kučarjem"
Predavanje dr. Lucije Grahek "Pezdirčeva njiva pod Kučarjem"

V četrtek, 10. oktobra 2019, ob 19. uri, v mestni muzejski zbirki Črnomlej vabljeni na predavanje »Pezdirčeva njiva pod Kučarjem«. Gostja večera bo dr. Lucija Grahek z Inštituta za arheologijo SAZU.

Tema predavanja bodo izkopavanja pod znamenito belokranjsko arheološko lokacijo Kučar nad Podzemljem, ki so potekala v mesecu aprilu 2018 pod vodstvom belokranjske rojakinje dr. Lucije Grahek.

Odkritih je bilo petnajst grobov, ki spadajo v čas konca starejše in začetka mlajše železne dobe. Ob značilnih najdbah raznovrstne lončenine in ostalih grobnih dodatkov je slovensko arheologijo presenetila najdba zlatnika keltske skupnosti Boi, ki predstavlja izjemno redko in dragoceno najdbo. Vljudno vabljeni!

MMZ Črnomelj

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.10.2019Oceni vl 

Bila sem na predstavitvi in čas debele ure predavanja je minil kot bi mignil. Belokranjka Lucija je res dekle na pravem mestu. Svoj poklic jemlje res od srca, če pa se dogaja v Beli krajini, pa še toliko bolj. Veselim se že predstavitve o arheoloških dognanjih pri izkopavanjih okoli cerkve v črnomlju, ki bo naslednji teden. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava