Srečanje prostovoljcev Občine Straža

9.10.2019 | 09:50

Srečanje prostovoljcev Občine Straža

Občina Straža je v četrtek pripravila srečanje prostovoljcev v mladinskem domu v Praprečah. Povabljena so bila društva (Karitas. Rdeči križ, PGD Vavta vas, PGD Dolenja Straža, Krožek rdečega Križa OŠ Vavta vas, Društvo upokojencev Straža, ki izvaja projekt starejši za starejše, DPM Mojca, Zveza prijateljev mladine Mojca gospa Anita Ogulin, bolničarji, prvi posredovalci in krvodajalci, skratka vsi, ki delujejo humanitarno na območju Občine Straža in svoj prosti čas namenijo sočloveku.

Zavedati se moramo, da nas prostovoljstvo lahko navdihuje, obogati z novimi izkušnjami, nam da priložnost da se učimo od drugih in nam pomaga pri spoznavanju naših interesov.

Kako pomembno je prostovoljstvo, so poudarili tudi slavnostni govorniki župan Dušan Krštinc, predsednica Območnega združenja rdečega križa Novo mesto gospa Vesa Dular, in predsednik PGD Dolenja Straža tovariš Izidor Resman.

V okviru te prireditve smo skupaj z Rdečim Križem podelili priznanja krvodajalcem jubilantom za 10.,20.,30.,40.,.50.,70. in 100 krat darovano kri ki jo je daroval Kočjaž Leopold. Članice KORK Straža so prejele Bronasti zanka RK Slovenije. Visoko priznanje Zlati znak RK Slovenije pa je bil podeljen Mariji Zupančič.

Program sta popestrila učenca glasbene šole Emil Adamič, Lovro Potočar in Naja Štukelj ter učenci OŠ Vavta vas, ki so prikazali postopek oživljanja.

Hvala vsem prostovoljcem, ki svoj čas namenite za pomoč drugim.

Občina Straža

Galerija

_zzzzzzstraza (1)
_zzzzzzstraza (2)
_zzzzzzstraza (3)
_zzzzzzstraza (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava