Kegljači uspešno v novo sezono

8.10.2019 | 08:15

Kegljači uspešno v novo sezono
Kegljači uspešno v novo sezono
Kegljači uspešno v novo sezono
Kegljači uspešno v novo sezono
Kegljači uspešno v novo sezono

V državni kegljaški ligi smo odigrali že tri kroge. Tekmovalne ekipe iz naše OTS (Območna tekmovalna skupnost Dolenjske in Bele krajine) so se zelo dobro odrezale in zasedajo naslednja mesta:

- 1. B SLOVENSKA LIGA - Moški (nastopa 10 ekip): KK Kočevje - 5. mesto

- 1. B SLOVENSKA LIGA - Ženske (nastopa 9 ekip): KK Trebnje - 1. mesto

KK Bela krajina - 2. mesto

KD Krka - 4. mesto

- 2. SLOVENSKA LIGA ZAHOD - Moški (nastopa 10 ekip): KD Krka - 3. mesto

KK Bela krajina - 8. mesto

- 3. SLOVENSKA LIGA ZAHOD - Moški (nastopa 10 ekip): KD Vodnjak - 1. mesto

- MEDREGIJSKA KEGLJAŠKA LIGA – Moški (nastopa 8 ekip): KD Vodnjak - 1. mesto (opomba: v tej ligi je bil odigran šele prvi krog)

Minuli vikend ligaških tekmovanj ni bilo, kar smo kegljači izrabili za interna tekmovanja. Tako smo na kegljišču Pri Vodnjaku organizirali tekmovanje v sprintu (2 x 20 metov mešano) za našo OTS. V soboto so kegljale ženske, v nedeljo pa moški. Med kegljačicami je zmagala Milka Dular, ki je v finalu premagala Renato Korelc, pri kegljačih pa sta se v finale uvrstila najboljša iz lanskoletnega tekmovanja posameznikov v disciplini 2 x 120 metov, Sevnšek Martin in Vesel Igor, ki sta v tem tekmovanju tudi zastopala našo OTS na državnem prvenstvu. Tudi tokrat je bil boljši Martin Sevnšek. V zvezi s tekmovanjem kegljačev velja omeniti še dvanajstletnega Kotnik Nejca, ki je v prvem krogu zmagal, v osmini finala pa izgubil od kasnejšega zmagovalca Martina Sevnška.

Sicer pa se v kegljanju stalno kaj dogaja. V nadaljevanju navajam samo nekaj od tega:

- kot sem vas že informiral, je KD Vodnjak sodelovalo pri projektu »Evropski teden športa« z dnevi odprtih vrat; v tem času so našteli 208 obiskovalcev, med njimi 34 mladih, odigranih pa je bilo 60 mešanih tandemov,

- člani KD Vodnjak so se v sredo, 3.10.2019, odpravili v Prijedor v Bosno in Hercegovino, kjer so se s tamkajšnjim klubom Rudar pomerili v prijateljski tekmi, ki je bila uvertura za udeležbo na turnirju posameznikov v Prijedoru, v dneh 29.11. do 1.12.2019; na turnir grejo z avtobusom, računajo pa na udeležbo okoli 50 kegljačev in navijačev; vsi zaiteresirani, ki bi se jim želeli pridružiti naj pokličejo na telefon 064 105 440 (več informacij je na razpolago na spletni strani društva www.kegljanje.com),

- člani KD Vodnjak in KK Kočevje, so se v petek, 4.10.2019, srečali v Kočevju na prijateljski tekmi,

- v soboto, 5.10.2019, je bil na kegljišču Portoval izveden jesenski del tekmovanja v kegljanju v okviru delavskih športnih iger, ki jih organizira Zavod Novo mesto,

- KD Vodnjak bo v tednu »Simbioza giba«, ki bo trajal od 14. do 21. oktobra 2019, ponovno ponudilo brezplačno učenje kegljanja, obiskovalcem pa bodo poleg tega predstavili še druge možnosti za preživljanje prostega časa v njihovih novih društvenih prostorih.

Podrobnejše izide tekmovanja v Sprintu si lahko ogledate na spletni strani KD Vodnjak, kjer najdete še druge informacije v zvezi s kegljanjem in tudi povezavo do spletne strani Kegljaške zveze Slovenije.

Kegljaški pozdrav!

Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava